Toszkána honlapja: www.turismo.intoscana.it
Információk Cinque Terréről: www.cinqueterre.it
Firenze honlapja: www.firenze.net
Az Uffizi Képtár weboldala: www.uffizi.com
San Gimignano: www.sangimignano.net

Toszkán körutazás Michelangelo földjén

JÚLIUSBAN SZOLNOKI INDULÁSSAL IS!

Firenzében Michelangelo Dávid szobra és a Ponte Vecchio, a ferde torony Pisában, Cinque Terre öt pici falva, a ,,középkori Manhattan” San Gimignano, Leonardo szülővárosa Vinci, a Tirrén- és a Ligúr-tengerpart és a toszkán dombvidék mind ránk várnak nyári olasz körutazásunkon. Szállásunk egy igazi toszkán városban, Montecatini Termében lesz. Tarts velünk Te is évek óta töretlenül népszerű toszkán körutazásunkon!

Program:

1. nap (szerda/péntek) – Utazás és érkezés Toszkánába (970 km):
Indulás reggel 5:30 órakor Budapestről.  (A júliusi időpontban a budapesti felszállás előtt 3:00 órakor Szolnokon is van lehetőség csatlakozni a csoporthoz). Utazás napközben a Budapest – M7 – Ljubljana – Velence – Padova – Bologna – Firenze útvonalon Toszkána felé. Az utazás során 3-4 óránként tartunk 20-30 perces pihenőket. Kora este elfoglaljuk szálláshelyünket Montecatini Termében. A vacsora után érdemes felfedezni a várost, amely egy igazi toszkán település. Az egykori neves fürdőhelyen manapság is zajlik az élet: az utcák minden este megtelnek helybéliekkel és turistákkal, az éttermek, bárok és boltok késő estig tartanak nyitva. Siklóval feljuthatunk a város fölé magasodó középkori városrészbe, ahol csodás panoráma és hangulat fogad bennünket.

2. nap (csütörtök/szombat) – Pisa és a tengerpart (150 km):
Reggel Pisába indulunk, a híres pisai ferdetorony városába. Itt megnézzük az 1173-ban felépített, 55 méter magas tornyot, ami a függőlegestől 4,6 méternyire ferde. A tornyon kívül megtekintésre érdemes még a pisai dóm a keresztelőkápolnával, valamint a korábban a pisaiak temetőjeként szolgáló Szent mező (Camposanto).

Az Arno folyón partján fekvő Pisa városa mindössze 15 km-re van a Tirrén-tengertől, ezért a nap második részében a tengerpart felé vesszük az irányt és a Viareggiói Riviérán strandolunk. A legjobb strandok Tirreniában vannak, így mi is odamegyünk. Érkezés Montecatini Termébe az esti órákban.

3. nap (péntek/vasárnap) – Firenze és San Gimignano (200 km):
Ezen a napon reggeli után Toszkána fővárosábaa, az ország egyik legnépszerűbb célpontjának számító Firenzébe utazunk. Közös sétánk során idegenvezetőnkkel fedezzük fel Firenze főbb látnivalóit (Piazza del Duomo, Dóm, Campanile, Orsanmichele, Palazzo degli Uffizi, Ponte Vecchio, stb.), ezután két órás szabadidőt tartunk.

Délután Toszkána legszebb részére, a dombok közé utazunk. Délen San Gimignanót keressük fel. A középkori tornyairól ismert kisváros minden évben a csoport egyik kedvence, itt található a világ egyik legjobb fagyizója is. Este visszautazunk Montecatini Termébe.

4. nap (szombat/hétfő) – Cinque Terre és tengerpart (220 km):
A reggeli után La Speziába utazunk, ahonnan vonattal megyünk el a Cinque Terre Nemzeti Parkba. Ligúria legismertebb látnivalója az ,,Öt föld”, ami valójában öt pici, autóforgalomtól mentes falu és egy nemzeti park a Ligúr-tenger partján. Apró pasztell színű házak rejtőznek a tenger fölé magasodó sziklafalakon. Az egész napot itt töltjük és akinek kedve úgy tartja, strandolhat is egyet valamelyik faluban a cinque közül.

Egész napos kirándulás Cinque Terrébe

A romantikusok végigsétálhatnak a Szerelem Ösvényén Riomaggiore és Manarola között, Cornigliából páratlan kilátásban gyönyörködhetünk, Vernazzában vannak a legjobb haléttermek, Monterosso al Mare település strandja pedig az egyik legjobb tengerparti fürdőhely, ahol valaha jártunk!

5. nap (vasárnap/kedd) – Vinci és hazautazás (970 km):
Korai reggeli után Vincibe utazunk. Leonardo szülővárosa bájos kis toszkán település Firenze szomszédságában. Lehetőség megtekinteni Leonardo találmányainak múzeumát. Dél körül tovább utazunk Magyarország felé. Érkezés Budapestre a késő esti – éjszakai órákban.  

* A programok napi sorrendje szervezési megfontolásokból és az időjárás miatt felcserélődhet.

Az utazás során érintett UNESCO Világörökség helyszínek:
 • Firenze Történelmi Központja (1982)
 • Pisa Csodák tere (1987)
 • San Gimignano Történelmi Központja (1990)
 • Cinque Terre Nemzeti Park (1997)
Időpont és árak:

Időpontok: 2019. július 17-21. (szerda-vasárnap) 1 hely és 2019. augusztus 16-20. (péntek-kedd) 2 db kétágyas és 1 db háromágyas szoba

Részvételi díj: 79.900 Ft/fő helyett előfoglalási áron csak 69.900 Ft/fő! (Jelentkezéskor 27.900 Ft/fő előleg fizetendő.)

Az ár tartalmazza:

 • Utazás légkondicionált autóbusszal (DVD, dönthető és kihúzható ülések, büfé)
 • Szállás négy éjszakára *** superior szállodában Montecatini Termében kétágyas fürdőszobás szobákban. Júliusi csoport: www.hotelmassimodazeglio.it, augusztusi csoport: www.piccadillyhotel.com (a változtatás jogát fenntartjuk)
 • Svédasztalos reggeli négy reggelre
 • Magyar nyelvű idegenvezetés az utazás teljes időtartama alatt

Ár nem tartalmazza:

 • A helyszíni költségekre kötelezően fizetendő 20 EUR/fő (kötelező költség) városbelépő adókra és helyi idegenforgalmi adóra (behajtási adó Pisában, Firenzében, San Gimignanóban, La Speziában és Montecatini Termében fizetendő)
 • Félpanziós felár, négyszeri háromfogásos ízletes olasz vacsora a szállodában: 16.000 Ft/fő (fakultatív). Az ár tartalmazza: leves vagy tészta, főétel körettel és salátával, házi készítésű desszert. Az italfogyasztás külön fizetendő.
 • Firenzei villamosköltség és fülhallgató bérlés a városnézés idejére kb. 5-6 euró/fő
 • Strandbelépő Tirreniában kb. 10 euró/fő (napozószék és napernyő használattal)
 • Leonardo múzeum (Vinci) belépő kb. 8 euró/fő
 • Cinque Terre napijegy a belépésre és egész napos vonatközlekedésre kb. 16 euró/fő
 • Egyágyas felár (kérésre egy fő egy szobában): 16.000 Ft/fő
 • EUB Nívó Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás: 3.000-4.000 Ft/fő (fakultatív)
Felszállási lehetőségek:

Szolnok*, Baross u. 1. melletti parkoló a Postával szemben (volt Pelikán szálló) *csak a 2019. július 17-21. csoport esetén!

Budapest, Déli pályaudvar Krisztina körút, vasúti kocsiból kialakított étterem melletti buszmegálló a Vérmező oldalában 05:30 óra

További felszállás az útvonal mentén előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

Utasfelvétel (check-in) a fenti indulások előtt 15 perccel!

Toszkána honlapja: www.turismo.intoscana.it
Információk Cinque Terréről: www.cinqueterre.it
Firenze honlapja: www.firenze.net
Az Uffizi Képtár weboldala: www.uffizi.com
San Gimignano: www.sangimignano.net

Loading...