Szállodánk weboldala: www.hotelmassimodazeglio.it

Toszkána honlapja: www.turismo.intoscana.it
Információk Cinque Terréről: www.cinqueterre.it
Firenze honlapja: www.firenze.net
Az Uffizi Képtár weboldala: www.uffizi.com
San Gimignano: www.sangimignano.net

Toszkán körutazás Michelangelo földjén

Firenzében Michelangelo Dávid szobra és a Ponte Vecchio, az Uffizi Képtár mint a világ egyik top múzeuma, a ferde torony Pisában, Cinque Terre öt pici falva, San Gimignano tornyai, Leonardo szülővárosa, a Tirrén- és a Ligúr-tengerpart és a toszkán dombvidék mind ránk várnak nyári olasz körutazásunkon. Utunk elején pedig meglátogatjuk Sirmionét a Garda-tó partján és felkeressük a szerelmesek városát, Veronát. Szállásunk egy igazi toszkán városban, Montecatini Termében lesz. Tarts velünk Te is az évek óta töretlenül népszerű toszkán körutazásunkon!

Program:

0. nap (kedd/szombat) – Utazás:

Indulás este 21:00 órakor Budapestről, a Déli pályaudvartól. Utazás éjszaka a Budapest – M7 – Ljubljana – Velence – Padova – Bologna útvonalon Toszkána felé. A reggeli órákban Olaszországban megállunk egy Autogrillnél, hogy nyugodtan meg tudjunk reggelizni és felfrissülhessünk. (840 km)

1. nap (szerda/vasánap) – Verona és a Garda-tó:
A reggel Veronában ér minket. A szerelmesek városával közös séta során ismerkedünk (Aréna, piactér, városháza, Júlia háza), majd rövidke szabadidő áll rendelkezésre. Délelőtt a Garda-tóhoz utazunk, ahol Sirmionében töltünk el egy órát. Itt lehetőség lesz andalogni a tóparton, fagyizni, ebédelni. Fakultatív programként motorcsónakozásra invitálunk. A 30 perces motorcsónakozáson a sirmionei félsziget és a Garda-tó is legszebb arcát mutatja, végül egy kis száguldás következik. Kora délután folytatjuk utunkat Toszkána felé. Este elfoglaljuk szálláshelyünket Montecatini Termében. A vacsora után érdemes felfedezni a várost, amely egy igazi toszkán település. Az egykori neves fürdőhelyen manapság is zajlik az élet: az utcák minden este megtelnek helybéliekkel és turistákkal, az éttermek, bárok és boltok késő estig tartanak nyitva. Siklóval feljuthatunk a város fölé magasodó középkori városrészbe, ahol csodás panoráma és hangulat fogad bennünket. (320 km)

2. nap (csütörtök/hétfő) – Pisa és a tengerpart:
Reggel Pisába indulunk, a híres pisai ferdetorony városába. Itt megnézzük az 1173-ban felépített, 55 méter magas tornyot, ami a függőlegestől 4,6 méternyire ferde. A tornyon kívül megtekintésre érdemes még a pisai dóm a keresztelőkápolnával, valamint a korábban a pisaiak temetőjeként szolgáló Szent mező (Camposanto).

Az Arno folyón partján fekvő Pisa városa mindössze 15 km-re van a Tirrén-tengertől, ezért a nap második részében a tengerpart felé vesszük az irányt és a Viareggiói Riviérán strandolunk. A legjobb strandok Tirreniában vannak, így mi is odamegyünk. Érkezés Montecatini Termébe az esti órákban. (150 km)

3. nap (péntek/kedd) – Firenze és San Gimignano:
Ezen a napon korán reggel kelünk, hogy minél több idő álljon rendelkezésünkre Toszkána fővárosában, az ország egyik legnépszerűbb célpontjának számító Firenzében. Közös sétánk során idegenvezetőnkkel fedezzük fel Firenze főbb látnivalóit (Piazza del Duomo, Dóm, Campanile, Orsanmichele, Palazzo degli Uffizi, Ponte Vecchio, stb.), ezután két órás szabadidőt tartunk. Fakultatív látogatási lehetőség a világhíres Uffizi képtárban (két órás tárlatvezetéssel; a program minimum 15 fő jelentkezésével indul).

Délután 16:00 órakor Toszkána legszebb részére, a dombok közé utazunk. Délen San Gimignanót keressük fel. A középkori tornyairól ismert kisváros minden évben a csoport egyik kedvence. Este visszautazunk Montecatini Termébe. (200 km)

4. nap (szombat/szerda) – Cinque Terre és tengerpart:
A reggeli után La Speziába utazunk, ahonnan vonattal megyünk el a Cinque Terre Nemzeti Parkba. Ligúria legismertebb látnivalója az ,,Öt föld”, ami valójában öt pici, autóforgalomtól mentes falu és egy nemzeti park a Ligúr-tenger partján. Apró pasztell színű házak rejtőznek a tenger fölé magasodó sziklafalakon. Az egész napot itt töltjük és akinek kedve úgy tartja, strandolhat is egyet valamelyik faluban a cinque közül. (220 km)

Egész napos kirándulás Cinque Terrébe

A romantikusok végigsétálhatnak a Szerelem Ösvényén Riomaggiore és Manarola között, Cornigliából páratlan kilátásban gyönyörködhetünk, Vernazzában vannak a legjobb haléttermek, Monterosso al Mare település strandja pedig az egyik legjobb tengerparti fürdőhely, ahol valaha jártunk!

5. nap (vasárnap/csütörtök) – Vinci és hazautazás:
Korai reggeli után Vincibe utazunk. Leonardo szülővárosa bájos kis toszkán település Firenze szomszédságában. Lehetőség megtekinteni Leonardo találmányainak múzeumát. Dél körül tovább utazunk Magyarország felé. Érkezés Budapestre a késő esti – éjszakai órákban.  

* A programok napi sorrendje szervezési megfontolásokból és az időjárás miatt felcserélődhet.

Az utazás során érintett UNESCO Világörökség helyszínek:
 • Firenze Történelmi Központja (1982)
 • Piazza del Duomo tér Pisa (1987)
 • San Gimignano Történelmi Központja
 • Cinque Terre Nemzeti Park (1997)
 • Verona város (2000)
Időpont és árak:

2018. július 17-22. (kedd – vasárnap) – 67.900 Ft/fő MEGTELT

2018. augusztus 25-30. (szombat – csütörtök) – 67.900 Ft/fő 59.900 Ft/fő LAST MINUTE (utolsó 2 hely, csak együtt eladó)

Az ár tartalmazza:

 • Utazás légkondicionált autóbusszal (DVD, dönthető és kihúzható ülések, büfé)
 • Szállás négy éjszakára egy nagyon szép ***superior szállodában Montecatini Termében 2 ágyas szobákban (www.hotelmassimodazeglio.it)
 • Svédasztalos reggeli négy reggelre
 • Magyar nyelvű idegenvezetés az utazás teljes időtartama alatt

Ár nem tartalmazza:

 • A helyszíni költségekre kötelezően fizetendő 35 EUR/fő városbelépő adókra és idegenforgalmi adóra (behajtási adó Firenzébe, Pisába, San Gimignanóba, La Speziába és Montecatini Termébe és idegenforgalmi adó) (kötelező)
 • Uffizi Képtár belépő és tárlatvezetés kb. 28 EUR/fő (fakultatív)
 • Leonardo múzeum (Vinci) belépő kb. 6 EUR/fő (fakultatív)
 • Cinque Terre napijegy a belépésre és egész napos vonatközlekedésre kb. 16 EUR/fő (fakultatív)
 • Félpanziós felár – négyszeri háromfogásos olasz vacsora a szállodában: 15.000 Ft/fő (fakultatív). A szállodában kiválóan főznek, ezért a vacsorát kifejezetten ajánljuk.
 • EUB Nívó Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás: 3.000 Ft/fő (fakultatív)
Felszállási lehetőségek:

Budapest, Déli pályaudvar Krisztina körút, vasúti kocsiból kialakított étterem melletti buszmegálló a Vérmező oldalában 21:00

További felszállás az útvonal mentén előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

Utasfelvétel (check-in) a fenti indulások előtt 15 perccel!

Szállodánk weboldala: www.hotelmassimodazeglio.it

Toszkána honlapja: www.turismo.intoscana.it
Információk Cinque Terréről: www.cinqueterre.it
Firenze honlapja: www.firenze.net
Az Uffizi Képtár weboldala: www.uffizi.com
San Gimignano: www.sangimignano.net

Loading...