ERDÉLY: LEGENDÁK FÖLDJÉN

Eurotrip_Erdely_Gyilkos-to

Eurotrip ajánlat: klasszikus erdélyi körutazás + szállás panzióban + nagyszerű ételek és italok

Beutazási feltételek: Romániában 2022. március 9. óta oltás és teszt nem szükséges a beutazáshoz. További részletek IDE kattintva olvashatók.

100% pénzvisszafizetési garancia a részvételi díjra: Amennyiben az utazást nem tudjuk elindítani, a teljes részvételi díjat visszafizetjük. A pénzvisszafizetési garancia nem vonatkozik az egyéni utazásképtelenség eseteire. További részletek gyakori kérdések oldalunkon olvashatók.

Klasszikus erdélyi körutazás Székelyföldön

1. nap:

Királyhágó, érkezés Székelyföldre

Indulás reggel 5:30 órakor Budapestről a BOK Csarnoktól, találkozó 5:15 órakor. További felszállási lehetőségek az útvonal mentén elérhetőek. Napközben folyamatosan utazunk Székelyföld felé, ahová az esti órákban érkezünk meg. Délelőtt a Királyhágón tartunk pihenőt. Este a szállás elfoglalása majd vacsora. Szállásunk öt éjszakára egy székelyszentkirályi panzióban lesz kétágyas fürdőszobás szobákban félpanziós ellátással (családoknak három- és négyágyas szobák elérhetők).

2. nap:

Farkaslaka, Parajd, Szováta és Korond

Reggeli után első állomásunk a Farkaslakán található Tamási Áron Emlékház. Ezután a sóvidékre utazunk, következő látnivaló a Parajdi sóbánya lesz. A bányába egy 1250 méter hosszú alagúton keresztül busszal viszik a látogatókat 120 méteres mélységbe. A földalatti világban egy kisváros minden felszerelésével találkozhatunk: játszóterek, internet, közvilágítás, kápolna, kávézó, mozi és bolt egyaránt található itt. A sóbánya levegője kiváló hatással van a légzőszervi megbetegedéssel rendelkezőkre is.

A sóbányában tett látogatásunkat követően Szovátát keressük fel, ahol ebéd szünetet tartunk strandolási lehetőséggel: a kiterített medverbőrre hasonlító Medve-tó meleg vízéről és különösen magas sótartalmáról nevezetes (a tó nyitva tartása az időjárástól függ, szeptember második felében és októberben elképzelhető, hogy zárva tart). Késő délután a fazekasművészetéről híres Korondon tartunk megállót vásárlás és nézelődés céljából. Kora este visszautazunk a szálláshelyre.

3. nap:

Segesvár, Petőfi Sándor, Székelyudvarhely és székelykapuk

Délelőtt egy igazi mesebeli városba utazunk, a középkori Segesvárt keressük fel. A XII. század óta szászok lakta település történelmi belvárosa a Világörökség helyszíne, számos középkori épület megcsodálható itt.

A szomszédos Fehéregyházán a Petőfi Sándor Múzeumban megismerkedünk az 1849-es erdélyi tavaszi hadjárat történetével. Délután Székelyudvarhelyre utazunk, ahol Székelyföld történelmi központját fedezhetjük fel. Napunk utolsó állomása a székelykapukról és kopjafákról ismert Szejkefürdő lesz.

4. nap:

Csíksomlyó, Szent Anna-tó és Mohos-tőzegláp

Reggeli után először a vulkanikus eredetű Szent Anna-tóhoz utazunk és megismerjük a tó legendáját. Ezt követően Erdély egyik különlegességét, a Mohos-tőzeglápban teszünk látogatást. Délután a pünkösdi búcsúról ismert Mária-kegyhelyet Csíksomlyót keressük fel. Itt dombnak felfelé haladva érkezünk meg a búcsú helyszínére, a Kissomlyó és Nagysomlyó közötti nyeregre. Este visszautazunk a szálláshelyre.

5. nap:

Gyergyói-medence, Gyilkos-tó és Békás-szoros

Reggeli után felkerekedünk és Erdély legszebb természeti látnivalóit célozzuk meg. Az 1287 méter magas Bucsin-tetőn keresztül érkezünk meg a Gyergyói-medencébe. A nap során meglátogatjuk Gyergyószentmiklóst, ahol megtekintjük a város fő látnivalóit.

Ezen a napon nem lesz hiány fotó témából: a tó vizéből kiálló fenyőcsonkokról híres Gyilkos-tavon akár csónakázni is lehet, a Békás-szoros magas sziklafalait látva pedig elakad az ember lélegzete. Este visszaérkezünk szálláshelyünkre.

6. nap:

Hazaérkezés

Korai reggeli után megkezdjük a hazautazást. Ugyanazon az útvonalon utazunk Magyarország felé, mint az első nap. Pihenőket 3-4 óránként tartunk, Magyarországra érkezve rövid ebédszünettel. Budapestre várhatóan 20:00 és 21:00 óra között érkezünk meg.

A napok és a programok sorrendje szervezési okból megváltozhat.


IDŐPONT ÉS ÁR

Indulási időpontjaNap/éjEllátás jellegeSzabad helyekRészvételi díj
felnőtt
Részvételi díj
gyerek (18 évig)
2024.08.156/5Félpanzió1 hölgy társítás124.900 Ft112.400 Ft
2024.08.256/5Félpanziófoglalható124.900 Ft112.400 Ft
2024.09.156/5Félpanziómegtelt124.900 Ft112.400 Ft
2024.10.186/5Félpanziófoglalható119.900 Ft107.900 Ft

Az ár tartalmazza:

 • Szállás 5 éjszakára Székelyszentkirályon panzió 2 ágyas fürdőszobás szobáiban (3 és 4 ágyas szoba is elérhető) Sziklakert Fogadó: www.sziklakert.ro
 • Félpanziós ellátás (reggeli és vacsora)
 • Utazás komfortos autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

 • EUB Storno és Top kombinált utasbiztosítás a teljes részvételi díj 2,7%-a + 4.260 Ft/fő
 • EUB Top BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 4.260 Ft/fő
 • Egyágyas szoba ezen az utazáson nem elérhető; egy fős jelentkezést csak társítással tudunk elfogadni

Programok költségei:

 • Belépő költségek kb. 150-200 lej/fő

FELSZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK

 • Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok előtt 5:30
 • Vecsés MOL benzinkút (Fő út 250.) 5:50
 • M4 Ceglédi pihenőhely (70. km), MOL benzinkút 6:30
 • M4 Szolnoki pihenőhely 7:15
 • Berettyóújfalu, MOL benzinkút 42. főút Honvéd utcai körforgalom 8:45
 • Utasfelvétel a budapesti indulás előtt 15 perccel!

Erdély legendák földjén! Jelentkezési űrlap

"*" a kötelező mezőket jelöli

Utasok hozzáadása*
Név
Születési dátum
 
A @yahoo.com e-mail címek kézbesítése a szolgáltató hibájából gyakran sikertelen. Kérjük lehetőség szerint más e-mail címet adjon meg.
Lakcím (számlázási cím)*
Adatvédelmi és a biztosítások*
Hírlevél feliratkozás

Erdély legendák földjén! Jelentkezési űrlap

"*" a kötelező mezőket jelöli

Utasok hozzáadása*
Név
Születési dátum
 
A @yahoo.com e-mail címek kézbesítése a szolgáltató hibájából gyakran sikertelen. Kérjük lehetőség szerint más e-mail címet adjon meg.
Lakcím (számlázási cím)*
Adatvédelmi és a biztosítások*
Hírlevél feliratkozás

Eurotrip Utazási Iroda

Utazási irodánk célközönsége elsősorban a 18-55 éves korosztály. Utasaink között fiatal felnőttek, főiskolások és egyetemisták, vidám középkorúak és családok gyerekektől a nagyszülőkig egyaránt visszajáró vendégeink. Utazásainkra jelentkezhetsz párban, családként, baráti társasággal, de akár egyedül is. Nálunk mindenki megtalálja a társaságát és minden korosztály talál kedvére való utazást.

Bízunk benne, hogy egyre többen szeretnétek megismerni Európa számos érdekes és szép pontját, melyek közelebb vannak, mint gondolnátok. Az Eurotrip Utazási Iroda munkatársai és népszerű idegenvezetői mind azon lesznek, hogy vágyott úti céljaitokra eljussatok velünk.

A világ sokszínű – ismerd meg velünk!

Üdvözlettel:
EuroTrip csapat

  Hova szeretnétek utazni?

  - válasz az alábbi exkluzív ajánlatok közül -

  [acrepeater add_passanger class:addpass]  [/acrepeater]