Farkaslaka falusi turizmus: www.farkaslaka.eu
Parajdi sóbánya: www.salinapraid.ro/sobanya
Csíki Sör Manufaktúra: www.csikisor.hu/latogatokozpont

Erdély – Legendák földjén

Eurotrip ajánlat: klasszikus erdélyi körutazás / szállás falusi turizmusban / nagyszerű ételek és italok / Csíki Sör Manufaktúra látogatás

1. nap: Indulás reggel 5:30 órakor Budapestről a BOK Csarnoktól, találkozó 5:15 órakor. További felszállási lehetőségek az útvonal mentén elérhetőek. Napközben folyamatosan utazunk Székelyföld felé, ahová az esti órákban érkezünk meg. Délelőtt a Királyhágón tartunk pihenőt. Este a szállás elfoglalása majd vacsora. Öt éjszakára Farkaslaka ad nekünk otthont falusi turizmus keretein belül, helyi panzióban vagy magánházaknál kétágyas fürdőszobás szobákban, bőséges félpanziós ellátással.

2. nap: Reggeli után a sóvidékre utazunk, ahol első megállónk a Parajdi sóbánya lesz. A bányába egy 1250 méter hosszú alagúton keresztül busszal viszik a látogatókat 120 méteres mélységbe. A földalatti világban egy kisváros minden felszerelésével találkozhatunk: játszóterek, internet, közvilágítás, kápolna, kávézó, mozi és bolt egyaránt található itt. A sóbánya levegője kiváló hatással van a légzőszervi megbetegedéssel rendelkezőkre is. A sóbányában tett látogatásunkat követően Szovátát keressük fel, ahol ebéd szünetet tartunk strandolási lehetőséggel: a kiterített medverbőrre hasonlító Medve-tó meleg vízéről és különösen magas sótartalmáról nevezetes. Délután a fazekasművészetéről híres Korondon tartunk megállót vásárlás és nézelődés céljából. A szálláshelyünkre megérkezve Farkaslakán felkeressük Tamási Áron szülőházát. Este vacsora.

3. nap: Reggeli után felkerekedünk és Erdély legszebb természeti látnivalóit célozzuk meg. Az 1287 méter magas Bucsin-tetőn keresztül érkezünk meg a Gyergyói-medencébe. A nap során meglátogatjuk Gyergyószentmiklóst, ahol megtekintjük a város fő látnivalóit. Ezen a napon nem lesz hiány fotó témából: a tó vizéből kiálló fenyőcsonkokról híres Gyilkos-tavon akár csónakázni is lehet, a Békás-szoros magas sziklafalait látva pedig elakad az ember lélegzete. Délután a Libán-tetőn haladva érünk vissza Farkaslakára. Este vacsora.

4. nap: Reggeli után a pünkösdi búcsúról ismert Mária-kegyhelyet Csíksomlyót keressük fel. Itt dombnak felfelé haladva érkezünk meg a búcsú helyszínére, a Kissomlyó és Nagysomlyó közötti nyeregre. Kimerítő kalandunkat követően a csíkszentimoni Csíki Sör Manufaktúrában kóstolóval egybekötött szakmai bejáráson veszünk részt. Délután a vulkanikus eredetű Szent Anna-tóhoz utazunk és megismerjük a tó hátborzongató legendáját. Este visszautazunk a szálláshelyre.

5. nap: Délelőtt egy igazi mesebeli városba utazunk, a középkori Segesvárt keressük fel. A XII. század óta szászok lakta település történelmi belvárosa a Világörökség helyszíne, számos középkori épület megcsodálható itt. A szomszédos Fehéregyházán a Petőfi Sándor Múzeumban megismerkedünk az 1849-es erdélyi tavaszi hadjárat történetével. Délután Székelyudvarhelyre utazunk, ahol Székelyföld történelmi központját fedezhetjük fel. Napunk utolsó állomása a székelykapukról és kopjafákról ismert Szejkefürdő lesz.

6. nap: Korai reggeli után megkezdjük a hazautazást. Ugyanazon az útvonalon utazunk Magyarország felé, mint az első nap. Pihenőket 3-4 óránként tartunk, Budapestre az esti órákban érkezünk meg.

A napok és a programok sorrendje szervezési okokból megváltozhat.

Időpont és árak:

2020. június 30 – július 5. (kedd-vasárnap)

Részvételi díj személyenként: 77.000 Ft

Jelentkezéskor fizetendő előleg: 30.000 Ft

Gyerekkedvezmény a teljes árból: 5.000 Ft (14 éves korig)

Az ár tartalmazza:

 • Szállás öt éjszakára Farkaslakán kétágyas fürdőszobás szobákban falusi turizmus keretein belül magánházaknál vagy panzióban
 • Bőséges félpanziós ellátás (reggeli és vacsora)
 • Utazás komfortos autóbusszal
 • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza (fakultatív):

 • Belépő költségek kb. 80 lej/fő
 • Csíki Sör Manufaktúra látogatás paraszttállal és sörkóstolóval kb. 60 lej/fő
 • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Extra BBP kombinált utasbiztosítás a teljes részvételi díj 3%-a + 4.500 Ft/fő
 • Aegon Compass Extra BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 4.500 Ft/fő
 • Egyágyas felár 25.000 Ft/fő (társítás vállalása esetén nem kell fizetni)
Felszállási lehetőségek:
 • Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok előtt 5:30
 • Ceglédi pihenőhely, MOL benzinkút M4 70. km 6:30
 • Szolnok, Auchan áruház parkoló 7:15
 • További felszállás az útvonalon előzetes egyeztetés alapján lehetséges!
 • Utasfelvétel az első indulás előtt 15 perccel!

Farkaslaka falusi turizmus: www.farkaslaka.eu
Parajdi sóbánya: www.salinapraid.ro/sobanya
Csíki Sör Manufaktúra: www.csikisor.hu/latogatokozpont