SZÉKELYEK, SZÁSZOK ÉS CSÁNGÓK FÖLDJÉN

Eurotrip ajánlat: erdélyi körutazás haladóknak + szállás panzióban + nagyszerű ételek és italok

Beutazási feltételek: Romániában 2022. március 9. óta oltás és teszt nem szükséges a beutazáshoz. További részletek IDE kattintva olvashatók.

100% pénzvisszafizetési garancia a részvételi díjra: Amennyiben az utazást nem tudjuk elindítani, a teljes részvételi díjat visszafizetjük. A pénzvisszafizetési garancia nem vonatkozik az egyéni utazásképtelenség eseteire. További részletek gyakori kérdések oldalunkon olvashatók.

Erdélyi körutazás a székelyek, szászok és csángók nyomában

1. nap:

Királyhágó, érkezés Székelyföldre

Indulás reggel 5:30 órakor Budapestről a BOK Csarnoktól, találkozó 5:15 órakor. További felszállási lehetőségek az útvonal mentén elérhetőek. Napközben folyamatosan utazunk Székelyföld felé, ahová az esti órákban érkezünk meg. Délelőtt a Királyhágón tartunk pihenőt. Este a szállás elfoglalása majd vacsora. Szállásunk öt éjszakára egy székelyszentkirályi panzióban lesz kétágyas fürdőszobás szobákban félpanziós ellátással (családoknak három- és négyágyas szobák elérhetők).

2. nap:

Madéfalva, Szépvíz, Gyimesek

A Hargitán átkelve a Csíki-medencében kezdjük a napot. Madéfalván állunk meg először, hogy megismerkedjünk a madéfalvi veszedelem történetével és megtekintsük az eseményhez kapcsolódó emlékművet. A következő megállónk a szintén Csíkban található Szépvíz lesz, ahol a székelyek ezeréves történelmével, a székely hadszervezetekkel és a határőrizet történelmével ismerkedünk a Székely Határőr emlékközpontban. Szépvízre örmény telepesek is érkeztek a XVIII. század második felében, róluk is megemlékezünk. A nap második felében pedig a Csíki-havasokon átkelve a Gyimesekbe utazunk és elmegyünk egészen Gyimesbükkig, az ezeréves határig.

3. nap:

Nyerges-tető, Háromszék, Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy

Csodálatos tájakon utazunk ezen a napon is. Első megállónk a Nyerges-tető lesz, ahol a történelem során sok véres összecsapás történt a tatár és a török ellen is. Az 1848-49-es szabadságharc egyik leghősiesebb csatája is itt zajlott, melynek emlékét ma már megszámlálhatatlanul sok kopjafa őrzi. A Nyerges-tetőről a Kászonok felé ereszkedünk le és egészen Háromszékig utazunk, ahol először Kézdivásárhelyen állunk meg. A Céhtörténeti Múzeumban a város és a térség történelmét, kultúráját és érdekességeit mutatják be nekünk. A nap második felében Háromszék másik ismert településére, Sepsiszentgyörgyre érkezünk, ahol pedig a híres, Kós Károly tervei alapján épült Székely Nemzeti Múzeumban bővítjük tovább ismereteinket.

4. nap:

Madarasi Hargita

A székelyek szent hegye a Hargita. A hagyományok szerint a Hargita területén jöttek létre a legősibb székely települések, majd pedig innen rajzottak szét a Keleti-Kárpátok völgymedencéinek területei felé. A hegység és egyben Székelyföld legmagasabb csúcsa a Madarasi-Hargita (1801m). Ennek a meghódítására indulunk ezen a napon. Az út jelentős részét autóbusszal tesszük meg egészen a csúcs alatt található panziókig. Onnan pedig már csupán 30-60 percet kell sétálni enyhén és közepesen lejtős terepen. Mindenki saját tempóban halad, időnk bőven van, mert az egész napot erre szánjuk. A csúcsra felérve kopjafák, keresztek és fából faragott szobrok sokasága, valamint kisebb-nagyobb kőrakások árulkodnak arról, hogy fontos zarándokhelyre érkeztünk és megérte a fáradozás. A látvány lenyűgöző és leírhatatlan szemnek és a léleknek egyaránt. (Amennyiben valaki úgy dönt, hogy a gyalogos szakaszt nem vállalja, a panzióknál, menedékházaknál is el tudja tölteni az időt csodálatos természeti környezeben).

5. nap:

Prázsmár, Szászhermány, Brassó

Ezen a napon a szászok nagyjából 800 éves történelmével ismerkedünk meg. A Barcaságba utazunk, ami már a történelmi Szászföld része. Egy jellegzetes száz történelmi-építészeti érdekességgel ismerkedünk meg először. A Kárpátokon túlról érkező kisebb-nagyobb betörések ellen a szászok úgy védekeztek, hogy településeik templomait erődtemplomokká alakították át oly módon, hogy egy-egy falu képes volt akár hónapokra is beköltözni saját erődtemplomába, ahol sok esetben nem csak minden falubelinek volt saját lakrésze kialakítva, de például iskola is működött az erőd falain belül az ostrom idején. Ma Erdély déli részén a történelmi Szászföldön több tucat ilyen erődtemplom áll műemléki védettség alatt. A legérdekesebbek, legnagyobbak pedig az UNESCO Világörökségi Listáján is szerepelnek. Mi kettőt nézünk meg ezek közül Prázsmáron és Szászhermányban. A délutánt pedig az erdélyi szászok legjelentősebb városában, Brassóban töltjük.

6. nap:

Hazaérkezés

Korai reggeli után megkezdjük a hazautazást. Pihenőket 3-4 óránként tartunk, Budapestre az esti órákban érkezünk meg.

A napok és a programok sorrendje szervezési okból megváltozhat.


IDŐPONT ÉS ÁR

Indulás időpontjaNap/éjEllátás jellegeSzabad helyekRészvételi díj
felnőtt
Részvételi díj
gyerek (18 évig)
2024.07.026/5Félpanzió1 szoba és 1 úr társítással127.900 Ft115.100 Ft
2024.08.206/5Félpanziófoglalható127.900 Ft115.100 Ft

Az ár tartalmazza:

 • Szállás 5 éjszakára Székelyszentkirályon panzió 2 ágyas fürdőszobás szobáiban (3 és 4 ágyas szoba is elérhető) Sziklakert Fogadó: www.sziklakert.ro
 • Félpanziós ellátás (reggeli és vacsora)
 • Utazás komfortos autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

 • EUB Storno és Top kombinált utasbiztosítás a teljes részvételi díj 2,7%-a + 4.260 Ft/fő
 • EUB Top BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 4.260 Ft/fő
 • Egyágyas szoba ezen az utazáson nem elérhető; egy fős jelentkezést csak társítással tudunk elfogadni

Programok költségei:

 • Belépő költségek kb. 150-200 lej/fő

FELSZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK

 • Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok előtt 5:30
 • Vecsés MOL benzinkút (Fő út 250.) 5:50
 • M4 Ceglédi pihenőhely (70. km), MOL benzinkút 6:30
 • M4 Szolnoki pihenőhely 7:15
 • Berettyóújfalu, MOL benzinkút Földesi utca 49. 8:45
 • Utasfelvétel a budapesti indulás előtt 15 perccel!

Erdély: székelyek, szászok és csángók földjén Jelentkezési űrlap

"*" a kötelező mezőket jelöli

Utasok hozzáadása*
Név
Születési dátum
 
A @yahoo.com e-mail címek kézbesítése a szolgáltató hibájából gyakran sikertelen. Kérjük lehetőség szerint más e-mail címet adjon meg.
Lakcím (számlázási cím)*
Adatvédelmi és a biztosítások*
Hírlevél feliratkozás

Erdély: székelyek, szászok és csángók földjén Jelentkezési űrlap

"*" a kötelező mezőket jelöli

Utasok hozzáadása*
Név
Születési dátum
 
A @yahoo.com e-mail címek kézbesítése a szolgáltató hibájából gyakran sikertelen. Kérjük lehetőség szerint más e-mail címet adjon meg.
Lakcím (számlázási cím)*
Adatvédelmi és a biztosítások*
Hírlevél feliratkozás

Eurotrip Utazási Iroda

Utazási irodánk célközönsége elsősorban a 18-55 éves korosztály. Utasaink között fiatal felnőttek, főiskolások és egyetemisták, vidám középkorúak és családok gyerekektől a nagyszülőkig egyaránt visszajáró vendégeink. Utazásainkra jelentkezhetsz párban, családként, baráti társasággal, de akár egyedül is. Nálunk mindenki megtalálja a társaságát és minden korosztály talál kedvére való utazást.

Bízunk benne, hogy egyre többen szeretnétek megismerni Európa számos érdekes és szép pontját, melyek közelebb vannak, mint gondolnátok. Az Eurotrip Utazási Iroda munkatársai és népszerű idegenvezetői mind azon lesznek, hogy vágyott úti céljaitokra eljussatok velünk.

A világ sokszínű – ismerd meg velünk!

Üdvözlettel:
EuroTrip csapat

  Hova szeretnétek utazni?

  - válasz az alábbi exkluzív ajánlatok közül -

  [acrepeater add_passanger class:addpass]  [/acrepeater]