RÓMAI KÖRUTAZÁS – MEGTELT

Eurotrip ajánlat: 7 napos utazás trazitszállásokkal / 4 éjszaka Rómában metróhoz közeli szállodában

Beutazási feltételek: Olaszországban 2022. június 1. óta oltás és teszt nem szükséges a beutazáshoz. További részletek IDE kattintva olvashatók.

100% pénzvisszafizetési garancia a részvételi díjra: Amennyiben az utazást nem tudjuk elindítani, a teljes részvételi díjat visszafizetjük. A pénzvisszafizetési garancia nem vonatkozik az egyéni utazásképtelenség eseteire. További részletek gyakori kérdések oldalunkon olvashatók.

  Jelentkezési űrlap


  Római körutazás az őszi szünetben

  Októberi utazásunk során oda-vissza 1-1 éjszaka tranzitszállással és 4 éjszakás római tartózkodással, összesen 7 napot töltünk el Olaszországban. Így kényelmesen jut időnk az ,,Örök város” felfedezésére és más útba ejthető érdekességek megtekintésére, mint a katakombák, Tivoli látnivalói, az utazás közben a toszkánai Arezzo belvárosa és az észak-olaszországi Padova belvárosa.

  1. nap:

  Érkezés Toszkánába

  Indulás reggel 4:30 órakor Szolnokról a Baross utcai Pelikán parkolóból. Utazás napközben a Budapest – M7 – Ljubljana – Velence – Padova – Bologna – Firenze útvonalon Toszkána felé. Az utazás során 3-4 óránként tartunk 20-30 perces pihenőket. Kora este elfoglaljuk szálláshelyünket Montecatini Termében. A vacsora után érdemes felfedezni a várost, amely egy igazi toszkán település. Az egykori neves fürdőhelyen manapság is zajlik az élet: az utcák minden este megtelnek helybéliekkel és turistákkal, az éttermek, bárok és boltok késő estig tartanak nyitva.

  2. nap:

  Arezzo és érkezés Rómába

  Reggeli után megkezdjük a továbbutazást. Délelőtt Arezzóban tartunk rövid megállót. Közös sétánk során felfedezzük a gazdag etruszk és római kori történettel büszkélkedő települést, amelynek fő látnivalói a Piazza Grande, a Santa Maria delle Pieve-templom, a középkori városfal és a Giorgio Vasariról elnevezett kávéház.

  Délben Toszkánán keresztül folytatjuk az utazást. Délután érkezünk meg Lazio régióba. Először elfoglaljuk római szálláshelyünket. Római tartózkodásunk során szállodánk négy éjszakára a B&B Hotel Roma Pietralata 3* superior lesz. A hotel honlapja IDE kattintva elérhető. A szálloda Róma belvárosától 7-8 metrómegállóra, a B metróvonal mentén helyezkedik el, amelyen a Colosseum megálló átszállás nélkül elérhető. A szobák elfoglalását követően metróval bemegyünk Róma központjába és megkezdjük az ismerkedést az ,,Örök várossal”.

  3. nap:

  Klasszikus Róma

  Reggeli után metróval megyünk be a városközpontba. Ezen a napon Róma klasszikus látnivalóival ismerkedünk. Sétánk során a Piazza del Popoloról indulva fedezzük fel a nevezetességeket: Spanyol lépcső, Pantheon, Trevi-kút, Campo de Fiori piaca, Vittorio Emanuele emlékmű, Piazza Venezia. Szünetet tartunk a Piazza Navonán, majd délután a Forum Romanum és a Colosseum megtekintésével fejezzük be a programunkat.

  4. nap:

  Szent Péter-bazilika és Vatikáni múzeum

  Reggeli után metróval megyünk be a városközpontba. Először a Szent Péter-bazilikát keressük fel, majd meglátogatjuk a Vatikáni múzeumot a Sixtus-kápolnával. Ezt követően ebédszünetet tartunk. Délután Hadrianus császár mauzóleumát az Angyalvárat keressük fel és látni fogjuk az Angyalhidat is. A napunk zárásaként utasainkat a Tiberisen túli Trastevere negyedbe invitáljuk közös barangolásra. Kora este metróval visszautazunk a szállodába.

  5. nap:

  Szabadnap Rómában, fakultatív látogatással Tivoliban

  Harmadik napunkat Rómában szabadidővel töltjük el. Fakultatív fél napos kirándulásként Tivoliba utazunk, ahol az UNESCO Világörökség részét képező Villa d’Este szökőkutakkal gazdagon díszített reneszánsz kertjét és a Villa Adrianát, Hadrianus császár egykori nyári rezidenciáját keressük fel.

  6. nap:

  Katakombák és utazás a tranzitszállásra

  Reggel elhagyjuk római szálláshelyünket. Délelőtt a római katakombákat keressük fel. Az egykori város határán kívül épült temetkezési helyek az emberiség legkorábbi keresztény emlékei közé tartoznak. A kiterjedt római földalatti sírrendszer teljes hosszúsága közel 150 km. A leghíresebb katakombák Szent Kallixtus, Szent Sebestyén és Szent Domitilla nevét viselik. A délelőtti látogatást követően Toszkánán keresztül utazunk Észak-Olaszország felé. Este szállásunk Bologna vagy Padova környékén lesz.

  7. nap:

  Padova és hazautazás

  Reggel elhagyjuk szálláshelyünket. Délelőtt Padovában tartunk városnézést. Ennek során látni fogjuk a híres Prato della Valle teret, a Szent Antal-bazilikát, Itália második egyetemének épületegyüttesét és a városházát. A városnézés után kávészünetet tartunk, ezután megkezdjük a hazautazást. Budapestre és Szolnokra a késő esti órákban érkezünk meg.

  Az utazás során érintett UNESCO Világörökség helyszínek:

  • Róma történelmi központja
  • Villa Adriana (Tivoli) és Villa d’Este (Tivoli)
  • Padova egyes látnivalói

  IDŐPONT ÉS ÁRAK

  Időpont:

  • 2022. október 26 – november 1. (szerda-kedd) megtelt

  Részvételi díj:

  • felnőtt: 169.000 Ft/fő
  • gyerek: 149.000 Ft/fő (14 éves korig)

  Az ár tartalmazza:

  • Utazás komfortos autóbusszal
  • Szállás kétágyas szobákban reggelivel 1-1 éjszakára 3*-os tranzitszálláson Montecatini Termében és Padova környékén, 4 éjszaka szállás 3*-os superior római szállodában közel a metróállomáshoz; kedvezmény a háromágyas szoba esetén: 5.000 Ft/fő
  • Idegenvezetés

  Az ár nem tartalmazza:

  • Vacsora felár háromfogásos vacsora vízzel 40.000 Ft/fő (6 alkalom)
  • Idegenforgalmi adó Rómában 16 euró/fő négy éjszakára (helyszínen fizetendő)
  • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Basic BBP kombinált utasbiztosítás a teljes részvételi díj 4,5%-a + 3.850 Ft/fő
  • Aegon Compass Basic BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 3.850 Ft/fő
  • Egyágyas szoba felára 70.000 Ft/fő (korlátozottan elérhető, társítás esetén nem kell fizetni)

  Programok költségei:

  • 72 órás tömegközlekedési jegy Rómában 18 euró/fő vagy 1,5 euró/jegy 100 perces utazásokra (min. 7-8 jegy/fő szükséges)
  • Római Colosseum, Forum Romanum és Palatinus előzetes jegyváltással kb. 12.500 Ft/fő (hátralékkal együtt fizetendő)
  • Vatikáni Múzeumok előzetes jegyváltás kb. 12.500 Ft/fő (hátralékkal együtt fizetendő)
  • kötelezően előírt VOX készülék bérlés egyes helyszíneken kb. 10-15 euró/fő
  • Angyalvár kb. 12 euró/fő
  • Villa d’Este és Villa Adriana kb. 8-8 euró/fő
  • Római katakombák egyike kb. 8 euró/fő

   A Colosseumba és a Vatikáni Múzeumokba az utazási iroda előzetes jegyfoglalást végez, ezért a program megszervezéséhez pontos létszám ismerete szükséges. A helyszínek elérhetősége előre nem látható kivételes okokból korlátozott lehet, amelyre utazási irodánk nincs hatással.

  FELSZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK

  • Szolnok, Baross utca Pelikán parkoló 4:30
  • Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok előtt 6:00
  • Budaörs, Garibaldi utca 2. McDonald’s 6:20
  • Fehérvári pihenőhely M7 Shell benzinkút 7:00
  • Siófok Tesco parkoló Vak Bottyán utca 27. 7:30
  • Balatonlellei pihenőhely M7 Mol-Marché 8:00
  • Nagykanizsa M.Petrol benzinkút Vásárhelyi út 1. 9:15
  • Utasfelvétel az indulás előtt 15 perccel!

   Jelentkezési űrlap


   Eurotrip Utazási Iroda

   Utazási irodánk célközönsége elsősorban a 18-55 éves korosztály. Utasaink között fiatal felnőttek, főiskolások és egyetemisták, vidám középkorúak és családok gyerekektől a nagyszülőkig egyaránt visszajáró vendégeink. Utazásainkra jelentkezhetsz párban, családként, baráti társasággal, de akár egyedül is. Nálunk mindenki megtalálja a társaságát és minden korosztály talál kedvére való utazást.

   Bízunk benne, hogy egyre többen szeretnétek megismerni Európa számos érdekes és szép pontját, melyek közelebb vannak, mint gondolnátok. Az Eurotrip Utazási Iroda munkatársai és népszerű idegenvezetői mind azon lesznek, hogy vágyott úti céljaitokra eljussatok velünk.

   A világ sokszínű – ismerd meg velünk!

   Üdvözlettel:
   EuroTrip csapat

    Hova szeretnétek utazni?

    - válasz az alábbi exkluzív ajánlatok közül -

    [acrepeater add_passanger class:addpass]    [/acrepeater]