A kép forrása: www.visitRijeka.hr

A Rijekai Karnevál hivatalos honlapja: www.rijecki-karneval.hr

Rijekai Karnevál

Egy különleges utazásra invitálunk. Februárban az egykori Fiumébe utazunk, ahol minden évben megrendezik a nagyszabású télbúcsúztató mulatságot: a Rijekai Karnevált! Nagy csapatokban több ezer horvát vonul fel ilyenkor a város főutcájának számító Korzón, bömbölő zene kíséretében, hogy vagány jelmezekben intsenek búcsút a télnek. Amelyik csapat végzett, a kikötőben folytatja a bulizást. Csatlakozzunk hát hozzájuk mi is, oda és visszaúton pedig bájos kis városkákban tartunk szünetet.

Eurotrip ajánlat: mediterrán karneváli hangulat Rijekában / 2019-ben felújított modern szálloda / kirándulás Opatijába és Krk városba 

1. nap (szombat): Indulás reggel 6:15 órakor Budapestről, találkozó 6:00 órakor a BOK Csarnok előtt. Folyamatosan utazunk a Budapest – M7 – Zágráb – Rijeka útvonalon. Kora délután Opatijában (Abbázia) tartunk egy-másfél órás szünetet. A Monarchia korabeli üdülőhely régi pompájában fogadja a látogatókat. Érdemes végig sétálni a pálmafás tengerparti sétányon és lefotózni a város jelképének számító Lány sirállyal szobrot.

Opatijai szabadidőnk után Crikvenicába utazunk. A város szélén, a központtól 3 kilométerre található szálláshelyünk az Ad Turres Pavilion 3* szállodában lesz. Az épületet 2019-ben teljesen felújították. A szállás elfoglalása után vacsora.

2. nap (vasárnap): Reggeli után útnak indulunk, de nem megyünk messzire! Délelőtt még megkávézunk Crikvenica központjában. A bájos kis üdülőváros télen csöndesebb a nyári szezonnál, de tengerparti sétánya ideális helyszín, hogy végleg magunk mögött hagyjuk az otthonról hozott stresszt.

Miután végeztünk a crikvenicai szabadidővel, elindulunk Rijekába, ahová késő délelőtt érkezünk majd meg. Egész nap részt veszünk a színes karneváli forgatagban. A Nemzetközi Karneváli Parádé hivatalosan délben kezdődik, de délies tempóban jóval később indul csak be a mulatság. Akkor viszont nagyon beindul, mert a helyiek csapatokban vonulnak fel a korzón, aki pedig végzett a kikötőbe megy folytatni a bulizást.

A karneváli mulatságon kívül napközben érdemes felsétálni a város felé magasodó Trsat dombra. A kilátóból szép panorámában lehet részünk. Egészen kora estig Rijekában leszünk, 18:00 óra körül visszautazunk a szállodába. Vacsora, majd szabadprogram.

3. nap (hétfő): Reggeli után elindulunk és megkezdjük a hazautazást. Hogy ez a napunk se teljen program nélkül, szép idő esetén délelőtt a Krk-szigetre utazunk, ahol Krk városban töltünk el egy órát sétával és szabadidővel. Ezt követően megkezdjük a hazautazást. Budapestre várhatóan az esti órákban 20:00 óra körül érkezünk meg.

Időpont és árak:

2020. február 22-24. (szombat-hétfő) megtelt

Részvételi díj személyenként: 39.900 Ft

Gyerekkedvezmény a teljes árból (14 éves korig): 4.000 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

 • Utazás kényelmes autóbusszal oda-vissza útvonalon
 • Szállás két éjszakára Crikvenicában a 3*-os felújított Hotel Ad Turres Pavilionban
 • Félpanziós ellátás a szállodában (reggeli és vacsora)
 • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza (fakultatív költségek):

 • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Extra BBP utasbiztosítás kombinált 3.450 Ft/fő
 • Aegon Compass Extra BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 2.250 Ft/fő
 • Egyágyas felár 15.000 Ft/fő
Felszállási lehetőségek:
 • Budapest, Dózsa György út 1. BOK csarnok előtt 6:15
 • Budapest, Jagelló út 1-3. Kongresszusi Központ mellett 6:35
 • További felszállás az M7 autópálya útvonalán előzetes egyeztetés alapján lehetséges!
 • Utasfelvétel (check-in) a fenti indulás előtt 15 perccel!

A kép forrása: www.visitRijeka.hr

A Rijekai Karnevál hivatalos honlapja: www.rijecki-karneval.hr