Krakkó-Zakopane Advent

Várpalotai és székesfehérvári felszállási lehetőség!

December második hétvégéjén egy háromnapos kirándulásra utazunk Lengyelországba. Szállásunk két éjszakára Zakopanéban lesz, ahol az első délutánunkat is töltjük. Másnap Krakkóba utazunk és az egész napot a  krakkói adventi városban töltjük el. Harmadnap zárásként lovaskocsizunk Zakopanéban, majd hazatérünk.

Eurotrip ajánlat: háromnapos adventi hétvége / szállás hegyi környezetben / Krakkó ünnepi díszben

1. nap (péntek): Indulás 7:15 órakor Budapestről, találkozás 7:00 órakor. Szlovákián keresztül utazunk, útközben egy 45 perces pihenőt tartunk a 960 méteres magas Donovalyban. Zakopanéba kora délután fogunk megérkezni. Elfoglaljuk a belvárosban található szálláshelyünket, majd belevetjük magunkat a város sűrűjébe. Közös sétánk során látni fogjuk a Tátra Múzeumot, a gurálok (hegylakók) lovaskocsijait, egy kis fatemplomot és mellette a több száz éves helyi temetőt, végül átsétálunk a zakopanei piacon. A sétálóutca végéről indul a Gubałówka felvonó, mellyel 1128 méteres magasságba kapaszkodunk fel és gyönyörködünk a Magas-Tátra lengyel oldalában. Az alábbi képen látható a kilátás a Gubałówkáról esti megvilágításban. Este a szabadidőben vacsorázási lehetőség a számtalan étterem valamelyikében. Este érdemes egy kicsit körülnézni Zakopane főutcáján, de csak óvatosan: másnap Krakkóba utazunk!

2. nap (szombat): A reggeli után kilenc órakor Krakkóba utazunk, ahová várhatóan késő délelőtt érkezünk meg. Közös sétánk során megismerkedünk a várossal (Wawel-domb, főtér, Posztócsarnok), majd egész délután szabadidő áll rendelkezésre Krakkóban. A város advent idején ünnepi díszbe öltözik. Délután érdemes megebédelni, forralt borozni, felkeresni valamelyik múzeumot – hiszen ahogy mondják, Krakkó Lengyelország kulturális fővárosa! Késő délután buszra szállunk és visszautazunk Zakopanéba, ahová az esti órákban érkezünk meg.

3. nap (vasárnap): A kényelmes reggeli után elhagyjuk szállásunkat, bepakolunk a buszba és fakultatív csoportos lovaskocsizásra indulunk Zakopanéban. A program során egy nagyobb kört megyünk Zakopanéban, így olyan részeket is lehet majd látni, amelyek gyalogosan nehezen elérhetők. Egy lovaskocsi kapacitása kb. 15-20 fő, így garantált a jókedv. A program ára 50 zloty/fő. (A programra előzetes jelentkezés szükséges, díja a helyszínen fizetendő.) Akik nem jönnek velünk erre a programra, a délelőtti szabadidőben érdemes folytatniuk az ismerkedést Zakopanéval. A nap során még kényelmesen jut idő az ebédelésre. Budapestre 15:00 órakor indulunk vissza, így várhatóan 21:00-22:00 óra között érkezünk meg.

Időpont és árak:

2019. december 6-8. (péntek-vasárnap) 38.900 Ft/fő helyett most –23% kedvezménnyel 29.900 Ft/fő

Gyerekkedvezmény a teljes árból (14 éves korig): 4.000 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

  • Utazás kényelmes autóbusszal oda-vissza útvonalon
  • Szállás két éjszakára Zakopane belvárosában ** szálloda kétágyas szobáiban (Hotel Gromada)
  • Bőséges lengyel reggeli a szállodában
  • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza (fakultatív költségek):

  • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Extra BBP utasbiztosítás kombinált 3.300 Ft/fő
  • Aegon Compass Extra BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 2.250 Ft/fő
  • Felvonózás a Gubałówkára kb. 25 złoty/fő
  • Lovaskocsizás a harmadik napon 50 złoty/fő
  • Egyágyas felár 15.000 Ft/fő

 

Felszállási lehetőségek:

Budapest, Dózsa György út 1. SYMA csarnok előtt 7:15

További felszállás az M2 autóútvonalon és Vác környékén előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

Utasfelvétel (check-in) a fenti indulás előtt 15 perccel!

Várpalotai és székesfehérvári felszállás:
Várpalota, Fehérvári úti Gál Gyula Sportcsarnok 5:30
Székesfehérvár, M7 melletti Auchan parkoló 5:50

Krakkó hivatalos honlapja: www.krakow.pl/english/