Krakkói hétvége látogatással a Wieliczkai sóbányában

100% pénzvisszafizetési garancia: Amennyiben az utazást nem tudjuk elindítani, minden befizetett költséget visszatérítünk!

Eurotrip ajánlat: krakkói szállás / hosszú hétvége: nem kell szabadnapot kivenned / látogatás a Wieliczkai sóbányában és a krakkói Schindler-gyárban 

1. nap: Indulás reggel 6:30 órakor Budapestről, találkozó 6:15 órakor a BOK Csarnok előtt. Délelőtt folyamatosan utazunk Lengyelország felé útközben két pihenővel. Krakkóba délután érkezünk meg. Közös városnéző sétánk során felfedezzük Krakkó belvárosát, megtekintve a fő látnivalókat (Visztula partja, Wawel-domb, Posztócsarnok, főtér, Jagelló egyetem). Délutáni programunk után kora este elfoglaljuk krakkói szálláshelyünket. A szálloda Krakkó déli részén található a főúthoz közel, a belvárostól kb. 7-8 km távolságra. Este vacsorázási lehetőség a szálloda éttermében.

2. nap: Reggeli után Wieliczkába látogatunk, a középkori sóbányát helyi vezetéssel ismerjük meg. Az évszázadok során a föld alatt egy egész külön világot alakítottak ki. Látni fogjuk az egykori bányászati kitermeléshez használt eszközöket és helyiségeket, egy föld alatti tavat, éttermet és egyéb érdekességeket. (A Wieliczkai Sóbányába szóló belépőjegyet előre szükséges lefoglalnunk, ezért a belépőjegy díja a részvételi díj második részletével együtt fizetendő.) Wieliczkai programunk után Krakkóba utazunk. A délutánt Krakkó belvárosában töltjük. Szabadidőre ajánlott program Kazimierz városrész, az egykori zsidóváros meglátogatása. Este szállás Krakkóban.

3. nap: Reggeli után elhagyjuk a szállodát és a krakkói Schindler-gyárba utazunk. A híres filmből ismert épületben a város második világháborús történetét mutatják be, ezen kívül Oscar Schindler eredeti tárgyait és dolgozószobáját is látni fogjuk. Délben megkezdjük a hazautazást és folyamatosan utazunk Magyarország felé. Budapestre az esti órákban 21:00 óra körül érkezünk meg a BOK Csarnokhoz.

Időpont és árak:

2020. október 23-25. (péntek-vasárnap)

Részvételi díj: 40.000 Ft 

Jelentkezéskor fizetendő előleg: 16.000 Ft

Gyerekkedvezmény a teljes árból: 4.000 Ft (14 éves korig)

Az ár tartalmazza:

 • Szállás két éjszakára 3*-os krakkói szállodában reggelivel
 • Utazás komfortos autóbusszal
 • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza (fakultatív):

 • Szállodai vacsora (három fogás) két estére 8.000 Ft/fő
 • Wieliczkai Sóbánya fakultatív belépő a hátralék befizetéskor fizetendő: 8.000 Ft/fő (felnőtt) 7.300 Ft/fő (diák 26 éves korig, nyugdíjas 65 év felett), 6.400 Ft/fő (gyerek 18 éves korig) 
 • Krakkói belépők költségei összesen kb. 50-70 zloty/fő (városnézés során és Schindler-gyárban)
 • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Basic BBP kombinált utasbiztosítás a teljes részvételi díj 3%-a + 1.650 Ft/fő
 • Aegon Compass Basic BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 1.650 Ft/fő
 • Egyágyas felár 12.000 Ft/fő (társítás vállalása esetén nem kell fizetni)
Felszállási lehetőségek:
 • Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok előtt 6:30
 • További felszállás az útvonalon előzetes egyeztetés alapján lehetséges!
 • Utasfelvétel az első indulás előtt 15 perccel!

Krakkó hivatalos oldala: www.krakow.pl