Karácsonyi vásárok Prágában: www.prague.eu/en/christmas

Advent Prágában LEZAJLOTT

Prága mindig ideális célpont a magyar utazók számára. Közelségének köszönhetően gyorsan elérhető, kiváló gasztronómiája mellett pedig a kontinens legjobb söreivel is kecsegtet. A cseh főváros karácsony előtt ünneplőbe öltözik és megmutatja legszebb formáját. Mindezt most akciós áron!

Program:

1.nap (szombat): Indulás reggel 6.30 órakor Budapestről, a Déli pályaudvartól. Érkezés a Világörökségi történelmi városközponttal büszkélkedő cseh fővárosba a délutáni órákban. Megkezdjük ismerkedésünket a „Városok királynőjének” nevezetességeivel: Vencel tér, Lőportorony és környéke – a szecessziós Reprezentációs Ház, Karolinum, Tyl Színház. Besétálunk az ódon hangulatú Óvárosi térre, ahol a Városháza tornyán megtekintjük a középkori csillagászati óraművet, az Orlojt, amely ötszáz éve minden kerek órában bábjátékkal szórakoztatja a nézőket. Ezután szabadidő. Prága utcái ilyenkor már színes fényekben pompáznak, nyitva vannak a karácsonyi vásárok. A vásárokban kis fabódékat találni, ahol cseh szuvenírek széles választékát kínálják, továbbá kézműves termékeket, hagyományos karácsonyi díszeket és különféle ajándéktárgyakat, fajátékokat, bábokat, cseh kristályt lehet vásárolni. Ha megéhezett vagy megszomjazott, érdemes megkóstolni a helyi gasztronómia jellegzetességeit: cseh ételeket, forralt bort (csehül svařák), mézlikőrt (medovina), grogot. Szállás Prágában a Hotel Junóban.

2. nap (vasárnap): Reggeli után a prágai várba látogatunk. Itt található többek között a gótikus Szent Vitus-katedrális, a Szent György szobor, a Régi Királyi Palota, a Szent György-bazilika és a vár legfestőibb utcája, a híres Arany utcácska. Itt dolgoztak régen a céhmesterek kis műhelyeikben. Lesétálunk a világhírű Károly hídhoz, majd dél körül elindulunk hazafelé.

Időpont és árak:

2018. december 15-16. (szombat-vasárnap) – 19.900 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

  • Utazás autóbusszal (DVD, dönthető és kihúzható ülések)
  • Szállás egy éjszakára Hotel Juno*** szállodában kétágyas elhelyezéssel
  • Reggeli a szállodában
  • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

  • Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (EUB Nívó) 1.000 Ft/fő (fakultatív)
  • Belépődíjak kb. 250 cseh korona
  • Fakultatív vacsora a szállodában 3.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár 4.000 Ft/fő
Felszállási lehetőségek:

Budapest, Krisztina körút Déli pályaudvarral szembeni vasúti étkezőkocsis étterem a Vérmező oldalában 6:30 óra

Karácsonyi vásárok Prágában: www.prague.eu/en/christmas

Loading...