Postojnai Cseppkőbarlang (magyarul): https://www.postojnska-jama.eu/hu/
Bled város hivatalos weboldala:
https://www.bled.si/en/

Szlovénia kincsei: Bled, Vintgar, Postojna, Predjama, Piran, Ljubljana, Maribor

Szlovénia Európa egyik legcsodásabb országa. Minden megtalálható itt, ami az utazónak érdekes lehet: szép városok, sziklás hegycsúcsok, alpesi tavak, várak, barlangok és a festői tengerpart. Kis méretének köszönhetően könnyen bejárható, nincsenek nagy távolságok, ezért már pár nap alatt is gazdag programot járhat be a látogató. Tarts velünk és ismerjük meg együtt ezt a meseszép szomszédos kis országot!  

Eurotrip ajánlat: Piranban tengerpart / Postojnai cseppkőbarlang / Predjama vára / Ljubljana / Bledi-tó és Vintgar-szurdok / szállás 3*-os szállodában

Beutazási feltételek Szlovéniába IDE kattintva olvashatók.

100% pénzvisszafizetési garancia: Amennyiben az utazást nem tudjuk elindítani, minden befizetett költséget visszatérítünk. A pénzvisszafizetési garancia nem vonatkozik az egyéni utazásképtelenség eseteire. További részletek gyakori kérdések oldalunkon olvashatók.

1. nap:

Séta Mariborban

Indulás reggel 6:15 órakor Budapestről a BOK-csarnoktól, találkozó 6:00 órakor. Délelőtt folyamatosan utazunk Szlovénia felé, ahol első megállónk Maribor lesz. Rövid közös sétánk során megnézzük a világ legrégibb szőlőtőkéjét, ami a Dráva partján található.

Ljubljana, Szlovénia fővárosa

Ezután folytatjuk az utazást Ljubljanába. A szlovén főváros egyedi hangulata annak köszönhető, hogy a nagy 1895-ös földrengést követően egészen sajátos építészeti stílusban állították helyre a belvárost. Sétát teszünk a Ljubljanica partján, megismerjük a város híres tereit (Prešeren-tér, Kongresszusi-tér), bemegyünk a városháza udvarára, látni fogjuk a Hármashidat és a sárkányok szobrait. Ljubljanai programunk után elfoglaljuk szálláshelyünket Szlovénia északi részén, a hegyvidéki területen.

2. nap:

Postojnai barlang és Predjama vár

Reggeli után egésznapos programra indulunk. A szlovén karszt lesz az első állomásunk, ahol a Postojnai Cseppkőbarlangot keressük fel. A ,,Barlangok Királynője” a világ egyik leghíresebb cseppkőbarlangja, Szlovénia nemzeti büszkesége és első számú turisztikai látnivalója. A látogatás során 4700 méteres szakaszt fogunk bejárni, aminek a nagy részét kisvonattal tesszük meg. Miután az elektromos kisvonatokkal megérkezünk a barlang középső járatszintjére, 1200 méteres gyalogos szakasz következik, végül ismét kisvonatra szállunk. A látogatás időtartama másfél óra. Következő állomásunk a látványos Predjama vár lesz, Postojna szomszédságában. A merész fekvésű épület fő nevezetessége, hogy egy 120 méteres sziklafalba épült a középkorban. Megismerjük a vár legendáit, köztük Predjamai Erazem tragikus történetét.

Piran, a tengerparti város

Délutáni programunk a tengerpart felfedezése lesz. Mind a négy jelentős szlovén isztriai települést látni fogjuk a buszból, megállót pedig Piranban tartunk. A félszigetre épült festői középkori kisváros sokáig Velence fennhatósága alá tartozott, ennek jelei a mai napig láthatók. A városban tett sétánk után a szabadidőben érdemes felkeresni a helyi fagyizót, ahol mennyei finomságokat készítenek baráti áron. Az elszántak akár meg is fürödhetnek a tengerben, hiszen Piranban két órát töltünk el. Ezután visszautazunk a szálláshelyre, ahová este érkezünk meg.

3. nap:

Bledi-tó: pletnázás és várlátogatás

Reggeli után elhagyjuk a szállást és a Bledi-tóhoz utazunk. Programunkat a mesebeli sziget meglátogatásával kezdjük. Különösen látványos ez a kirándulás, hiszen a fából készült 18 fős pletnákkal jutunk át a szigetre, ahol negyven percet töltünk el. Miután visszatértünk a tópartra felkeressük a bledi várat. A 100 méteres magasságból fantasztikus panoráma fogad bennünket. Ezután egy óra szabadidő Bled központjában, ebédelési lehetőség, kisvonatozás, séta a tóparton.

Vintgar-szurdok

Utolsó állomásunk Szlovénia egyik legnépszerűbb természeti látnivalója a Vintgar-szurdok lesz. Az 1600 méter hosszú szurdok egy 16 méter magas vízesésben végződik. Miután a szurdokot is felfedeztük elindulunk hazafelé. Budapestre a késő esti órákban érkezünk meg.

Időpont és árak:

2021. augusztus 20-22. (péntek-vasárnap) MEGTELT
2021. október 30 – november 1. (
szombat-hétfő)

Részvételi díj: 51.000 Ft/fő

Gyerekkedvezményes ár (14 éves korig): 45.000 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

 • Utazás komfortos autóbusszal oda-vissza útvonalon
 • Szállás két éjszakára Szlovénia északi részén 3*-os szálloda 2 ágyas szobáiban reggelivel
 • Idegenforgalmi adó
 • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza (fakultatív költségek):

 • Programok költségei összesen kb. 70-75 euró/fő (Postojnai barlang, Predjama vár, pletnázás a Bledi-tavon, belépő a bledi várba, belépő a Vintgar-szurdokba)
 • Szállodai vacsora két estére 8.000 Ft/fő
 • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Basic BBP kombinált utasbiztosítás a teljes részvételi díj 4,5%-a + 1.650 Ft/fő
 • Aegon Compass Basic BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 1.650 Ft/fő
 • Egyágyas szoba felára 15.000 Ft/fő
Felszállási lehetőségek:
 • Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok előtt 6:15
 • Budapest, Jagelló út 1-3. Kongresszusi Központ 6:30
 • További felszállás az M7 autópálya útvonalán előzetes egyeztetés alapján lehetséges!
 • Utasfelvétel az első indulás előtt 15 perccel!

Postojnai Cseppkőbarlang (magyarul): https://www.postojnska-jama.eu/hu/
Bled város hivatalos weboldala:
https://www.bled.si/en/