gyakran ismételt kérdések

Célközönségünk

Utazási irodánk célközönsége elsősorban a 20-50 év közötti korosztály. Aki járt már velünk tudja, hogy utazásainkon a kulturális programokra jellemző ismertetés mellett különösen fontos az oldott hangulat és a felszabadult légkör. Közönségünkben egyaránt vannak fiatal felnőttek párban és egyedül, baráti társaságok, családok több generációval, jókedvű középkorú párok és a világra nyitott, a fiatalokat és a fiatalos stílust kedvelő idősebb utazók is. Mindenkit szeretettel várunk, aki elfogadja és értékeli az általunk képviselteket!

Utazás gyerekekkel: kedvezmény és javasolt életkor

Családos emberként fontosnak tartjuk a gyerekek bevonását is az utazásba. A több napos utazásoknál minden esetben gyerekkedvezményt biztosítunk, ami 14 éves korig vehető igénybe. Ezt a kedvezményt nálunk ráadásul nem csak a szülőpárok vehetik igénybe: a kedvezményes árat gyerekekre akkor is megadjuk, amikor csak az egyik szülő utazik gyerekével vagy gyerekeivel! A gyerekek utazását betöltött hat éves kortól ajánljuk, mert tapasztalataink szerint a gyerekeknek kisiskolás életkortól kezdve élvezhetőek programjaink és ebben a korban már a többi utasunkat sem zavarja jelenlétük.

Utazás háziállattal

Utazásainkra háziállatot nem lehet hozni. Megértéseteket köszönjük!

A foglalás menete

Utazásainkat honlapunkon a jelentkezési lap kitöltésével tudjátok lefoglalni. A jelentkezési lap a jelentkezés menüben található, kitöltése pár percet vesz igénybe. A jelentkezési lap sikeres kitöltését követően legkésőbb másnap küldjük a fizetési tudnivalókat. Amennyiben nem kaptál tőlünk visszaigazolást, kérjük feltétlenül keress minket telefonon. A foglalás akkor válik véglegessé, ha a kiválasztott utazásra szóló visszaigazolást és az utazási szerződést e-mailben megkapjátok tőlünk. Ezután legkésőbb három munkanapon belül kell befizetni az előleget, mely a részvételi díj kerekített 40%-a (30 napon belüli utazás esetén a teljes összeget kérjük). Az utazási szerződés az előleg befizetésével jön létre. Foglalási díjat nem számolunk fel. A visszaigazolás elkészítéséhez az alábbi adatokra van szükségünk: név, születési dátum, telefonszám, e-mail cím, postai cím, utastárs(ak) neve és születési dátuma. Postai címet a könyvelésünkhöz szükséges kérnünk, de erre a címre a jövőben biztosan nem küldünk promóciós anyagot!

Fizetési módok

Online irodaként működünk, ezért a részvételi díjat kizárólag banki átutalással vagy OTP bankfióki készpénzes befizetéssel tudjátok rendezni. A készpénzes banki befizetés ingyenes. Személyes befizetésre jelenleg nincs lehetőség. A 40% előleget minden utazásnál a visszaigazolást követően legkésőbb 3 munkanapon belül, a hátralékot pedig legkésőbb 30 nappal az indulás előtt kell befizetned. Amennyiben az utazás 30 napon belül esedékes, a teljes részvételi díjat egy összegben kérjük. Az összegek beérkezéséről és jóváírásáról e-mailben bizonylatot küldünk. A számlaszámot és a közleménybe írandó megjegyzést a visszaigazolással és az utazási szerződéssel együtt küldjük el számotokra.

Árfolyamgarancia

A több napos körutazások esetén, ahol a költségek jelentős részét euróban kell fizetnünk, árgaranciát 1 euró = 330 forint árfolyamszintig vállalunk. Amennyiben tartósan felette marad az euró, sajnos a teljes részvételi díjra árfolyamfelárat kell kalkulálnunk. Az árfolyamfelár legfeljebb a teljes részvételi díj és járulékos költségeinek 8%, azaz nyolc százaléka lehet. A díjemelés az utazási iroda részéről legkésőbb az utazást megelőző 20. napig történhet meg. A legfeljebb 8%-os díjemelés esetén, a vonatkozó kormányrendelet szabályai szerint, az utasnak nincs lehetősége az utazást kötbérmentesen lemondani, a díjemelést tűrni köteles. Természetesen lehetőség van már a jelentkezéskor egy összegben rendezni a teljes részvételi díjat, ekkor árgaranciát vállalunk és biztosan nem lesz további extra költség.

Egyágyas felár

Utazásainkon korlátozott számban lehetőség van felár ellenében egyágyas szobát igényelni. Aki egyedül jelentkezik az utazásra, de nem szeretne felárat fizetni és vállalja, hogy másik egyedül utazó azonos nemű utassal egy szobában lesz, annak nem kell az egyágyas felárat megfizetnie. Amennyiben úgy alakul, hogy az utazásra nem jelentkezik másik egyedül utazó azonos nemű személy, úgy az illető egyágyas szobában történő elhelyezése díjtalan. Az egyágyas szoba kifejezett igénylése viszont feltétlenül díjköteles.

Utasbiztosítás és útlemondási biztosítás

Felhívjuk figyelmeteket, hogy az ajánlataink között szereplő programok részvételi díja nem tartalmaz útlemondási és BBP (Baleset Betegség Poggyász) utazási biztosítást, ennek megkötése azonban minden utazás esetében ajánlott. Szerződéses partnerünk az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. A jelentkezési lap kitöltésekor lehetőséged van kiválasztani, hogy kérsz-e biztosítást.

Utasbiztosítás: Utazásainkra az Aegon Biztosító által ajánlott Compass utasbiztosítást ajánljuk. Egy-, két- és háromnapos utazásainknál Compass Basic biztosítást ajánlunk 550 Ft/fő/nap összegért. Négy vagy több napos utazásainknál Compass Extra biztosítást ajánlunk 750 Ft/fő/nap összegért. Gyermekeknek és családoknak kedvezmény jár, ez esetben a megküldött adatok alapján kalkuláljuk a pontos összeget. A biztosítás pontos feltételeiről e-mailben tájékoztató anyagot küldünk. Kérjük utasbiztosítási igényeteket foglaláskor a jelentkezési lapon jelezzétek. A biztosítási kötvényt e-mailben küldjük vagy az utazás alatt csoportkísérőnk fogja átadni nektek.

Útlemondási (sztornó) biztosítás: Az általunk szervezett utazásokra útlemondási biztosítás is köthető. A sztornó biztosítást minden esetben utazási biztosítással kombináltan ajánljuk, mert így a leggazdaságosabb igényelni. A kombinált (BBP+sztornó) biztosítás díja a BBP utasbiztosítás alapdíja + a teljes részvételi díj 3%-a. Kivételt képeznek ez alól a 30.000 forint részvételi díj alatti utazások, amelyek esetében egységesen 900 Ft/fő a lemondási biztosítás minimális díja (erre jön még rá a BBP biztosítás napi díja). A sztornó biztosítás az alább felsorolt, hivatalos dokumentumokkal igazolt lemondási esetekben 100%-os megtérítést biztosít. Kérjük sztornóbiztosítási igényeteket foglaláskor jelezzétek felénk teljes név és születési dátum megadásával, a biztosítás díját ugyanis az előleggel együtt kell befizetni, később már nincs lehetőség ennek megkötésére. A kötvényt e-mailben küldjük nektek. A biztosítás pontos feltételeiről e-mailben tájékoztató anyagot küldünk.

Figyelem: Lemondási biztosítást önmagában, BBP utasbiztosítás nélkül is lehet kötni! Ebben az esetben díja magasabb: a teljes részvételi díj 5%-a és lemondás esetén 20% vagy minimum 10.000 forint önrész fizetendő. Ennél mi jobbnak tartjuk a kombinált (BBP+stornó) biztosítást, de ha ragaszkodsz a BBP utasbiztosítás nélküli 20% önrészes lemondási biztosításhoz, kérjük ezt jelezd nekünk a jelentkezési lap megjegyzés rovatában.

Felhívjuk utasaink figyelmét arra a fontos körülményre, hogy az utazás szerződéses határidőn belüli lemondása esetén csak és kizárólag a sztornó biztosítás jelent visszatérítési lehetőséget. Sztornó biztosítás hiányában a részvételi díj visszatérítésére vagy későbbi utazásba történő beszámítására egyáltalán nincs lehetőség, irodánk munkatársai nem mérlegelnek ilyen esetekben és az utazási szerződésünk szerinti kötbér levonásra kerül.

A sztornó biztosítás a következő esetekre terjed ki és jelent biztosítási védelmet: biztosított halála vagy kórházi ellátást igénylő balesete, biztosított közeli hozzátartozójának halála vagy kórházi ellátást igénylő balesete, biztosított személy munkahelyének munkáltató általi felmondása, biztosított személy veszélyeztetett terhessége ha a fogantatás a szerződés megkötése után történt, biztosított személyi okmányainak jogellenes eltulajdonítása ha az okmány időben már nem pótolható, biztosított bíróság általi beidézése személyes megjelenésre az utazás időtartama alatt.

Tudnivalók az autóbuszos utazásról

Programjainkra kipróbált és évek óta bevált személyszállító partnerekkel utazunk. Nagyon fontos számunkra, hogy minőségi, újszerű nyugati típusú autóbuszokkal szállítsuk csoportjainkat. Az autóbuszok mérete jellemzően 49-57 fős egy szintes autóbusz, de a létszámtól függően fenntartjuk a jogot kisebb és nagyobb méretű autóbuszok indítására is. Az autóbuszok műszaki állapota és a gépkocsivezetők képesítése és gyakorlata számunkra kiemelten fontos szempont. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy autóbuszos partnereink buszain a buszos wc nem használható. A téli hidegben a fagy, nyáron pedig a nagy melegben elszabaduló szagok miatt a buszos wc-k használata nem higiénikus. Az utazás során általában három óránként tudunk megállót tartani, kivétel ez alól a sürgős szükség esete. Megértéseteket köszönjük!

Buszos helyfoglalás

Az utazások során indulás előtti napokban ülésrendet készítünk, ez alapján foglalhatjátok majd el helyeiteket a buszon. Az ülésrendet jelentkezési sorrend szerint alakítjuk ki. Minden utazás esetében van lehetőség felár ellenében az autóbuszon fix ülőhely foglalására: az első sorban 5.000 Ft/fő, az összes többi sorban 3.000 Ft/fő költséget jelent a helyfoglalás. Természetesen nem kötelező az üléshely foglalása, ebben az esetben garantáljuk, hogy az egy foglaláshoz tartozó utasok egy helyen fognak ülni. Sajnos a buszos helyek száma korlátozott, így egyre nehezebb minden kérésnek eleget tennünk. Megértéseteket ezúton köszönjük. Helyfoglalási igényeteket kérjük már foglaláskor jelezzétek nekünk a megjegyzés rovatban!

Felszállási helyszínek

Budapesti indulás: Utazásaink Budapestről a BOK Csarnok elől indulnak (1146 Bp. Dózsa György út 1.), tömegközlekedéssel egyszerűen és gyorsan megközelíthető M2 metróval (Puskás Ferenc Stadion metrómegálló). Fizetős parkolási lehetőség a Budapest Sportaréna parkolójában elérhető. Az M7 és M1 felé tartó utazásainknál a budai oldalon a Budapest Kongresszusi Központ melletti Jagelló úton lehet felszállni (1123 Bp. Jagelló út). Mindkét helyszín közelében található OMV töltőállomás, így indulás előtt megoldott a mosdózási lehetőség. Budapesten kívüli felszállás az útvonal mentén, az autópályán található pihenőkben lehetséges. Ezekben az esetekben visszafelé úton leszállás az autópálya másik oldalán lehetséges. A Budapesten kívüli felszálláshoz e-mailben előzetes egyeztetés szükséges.

Szolnoki indulás: Bővülő közönségünknek kedvezve bizonyos utazásainkat már Szolnokról is indítjuk! Erről további információt az egyes utazások leírásában találhatsz. A szolnoki fel- és leszállási lehetőség az utazásaink többségénél részünkre jelentős kitérővel jár, ezért jelképes felára 3.000 Ft/fő. Ez az összeg természetesen az utolsó napi visszautazást is tartalmazza, nem csak az első napi felszállást. Amennyiben az adott utazásra meghirdettük a szolnoki fel- és leszállási lehetőséget és Szolnokon szeretnél felszállni, kérjük ezt jelentkezéskor a megjegyzés rovatban jelezd nekünk. Honlapunkon és Facebook oldalunkon igyekszünk felhívni a figyelmet a szolnoki indulású csoportjainkra. Szolnoki indulási helyszínünk a Baross utcai postával szemben található parkoló (5000 Szolnok belváros, Baross utca 14. számmal szemközti oldalon, Hotel Pelikán mellett).

Kiscsoportos ajánlatok

Irodánknál van lehetőség egyedi ajánlatkérésre is nagyobb baráti társaságok, családok együttes foglalása esetén. Ha megvagytok minimum 10-en, akkor keress minket elérhetőségeink egyikén és kérj speciális árakat a kiválasztott túrára.

Csoportszervezők, iskolák, egyesületek, zárt csoportok

Örömmel várjuk megkeresésed akkor is, ha szervezőként szeretnél velünk kapcsolatba lépni! Vállaljuk nagyobb baráti társaságok, munkahelyi csoportok, egyesületek és iskolai osztályok, évfolyamok utaztatását. Ilyen célból nem csak a honlapunkon megtaláltaó utazásokat tudjuk számotokra megszervezni, hanem az egyedi igényeknek megfelelő programot is össze tudunk állítani. A csoportszervezők részére a létszámtól függően ingyenes helyet vagy helyeket biztosítunk. Egy zárt csoport megszervezéséhez általában minimum 40 fő fizető utas részvétele szükséges. Természetesen ennél kisebb létszám esetén is tudunk nektek utazást szervezni, de olyankor magasabb árakra kell számítanotok.

Minőségi kifogások

Utazásainkat képzett és gyakorlott idegenvezetők kísérik, buszos és szállodai szolgáltató partnereink hosszú évek óta ugyanazok. Ennek ellenére előfordulhat, hogy az utazásod során a kapott szolgáltatással kapcsolatban minőségi kifogásod merül fel. Ilyenkor kérjük, hogy az írásos panaszt a helyszínen felvett és az idegenvezetővel közösen aláírt jegyzőkönyvvel, valamint az esetleges további bizonyítékokkal e-mailben vagy székhelyünkre postai úton juttasd el hozzánk. Mindent elkövetünk, hogy az esetlegesen jogos kifogásodat a lehető legrövidebb idő alatt rendezzük. A panasz ügyintézés határideje harminc nap.