ERDÉLY: LEGENDÁK FÖLDJÉN 2023-BAN IS!

Eurotrip ajánlat: klasszikus erdélyi körutazás + szállás panzióban + nagyszerű ételek és italok

Beutazási feltételek: Romániában 2022. március 9. óta oltás és teszt nem szükséges a beutazáshoz. További részletek IDE kattintva olvashatók.

100% pénzvisszafizetési garancia a részvételi díjra: Amennyiben az utazást nem tudjuk elindítani, a teljes részvételi díjat visszafizetjük. A pénzvisszafizetési garancia nem vonatkozik az egyéni utazásképtelenség eseteire. További részletek gyakori kérdések oldalunkon olvashatók.

  Jelentkezési űrlap


  Klasszikus erdélyi körutazás Székelyföldön

  1. nap:

  Királyhágó, érkezés Székelyföldre

  Indulás reggel 5:30 órakor Budapestről a BOK Csarnoktól, találkozó 5:15 órakor. További felszállási lehetőségek az útvonal mentén elérhetőek. Napközben folyamatosan utazunk Székelyföld felé, ahová az esti órákban érkezünk meg. Délelőtt a Királyhágón tartunk pihenőt. Este a szállás elfoglalása majd vacsora. Szállásunk öt éjszakára egy székelyszentkirályi panzióban lesz kétágyas fürdőszobás szobákban félpanziós ellátással (családoknak három- és négyágyas szobák elérhetők).

  2. nap:

  Farkaslaka, Parajd, Szováta és Korond

  Reggeli után első állomásunk a Farkaslakán található Tamási Áron Emlékház. Ezután a sóvidékre utazunk, következő látnivaló a Parajdi sóbánya lesz. A bányába egy 1250 méter hosszú alagúton keresztül busszal viszik a látogatókat 120 méteres mélységbe. A földalatti világban egy kisváros minden felszerelésével találkozhatunk: játszóterek, internet, közvilágítás, kápolna, kávézó, mozi és bolt egyaránt található itt. A sóbánya levegője kiváló hatással van a légzőszervi megbetegedéssel rendelkezőkre is.

  A sóbányában tett látogatásunkat követően Szovátát keressük fel, ahol ebéd szünetet tartunk strandolási lehetőséggel: a kiterített medverbőrre hasonlító Medve-tó meleg vízéről és különösen magas sótartalmáról nevezetes. Késő délután a fazekasművészetéről híres Korondon tartunk megállót vásárlás és nézelődés céljából. Kora este visszautazunk a szálláshelyre.

  3. nap:

  Segesvár, Petőfi Sándor, Székelyudvarhely és székelykapuk

  Délelőtt egy igazi mesebeli városba utazunk, a középkori Segesvárt keressük fel. A XII. század óta szászok lakta település történelmi belvárosa a Világörökség helyszíne, számos középkori épület megcsodálható itt.

  A szomszédos Fehéregyházán a Petőfi Sándor Múzeumban megismerkedünk az 1849-es erdélyi tavaszi hadjárat történetével. Délután Székelyudvarhelyre utazunk, ahol Székelyföld történelmi központját fedezhetjük fel. Napunk utolsó állomása a székelykapukról és kopjafákról ismert Szejkefürdő lesz.

  4. nap:

  Csíksomlyó, Csíki Sör Manufaktúra és Szent Anna-tó

  Reggeli után a pünkösdi búcsúról ismert Mária-kegyhelyet Csíksomlyót keressük fel. Itt dombnak felfelé haladva érkezünk meg a búcsú helyszínére, a Kissomlyó és Nagysomlyó közötti nyeregre. Kimerítő kalandunkat követően a csíkszentimoni Csíki Sör Manufaktúrában kóstolóval egybekötött szakmai bejáráson veszünk részt. Délután a vulkanikus eredetű Szent Anna-tóhoz utazunk és megismerjük a tó hátborzongató legendáját. Este visszautazunk a szálláshelyre.

  5. nap:

  Gyergyói-medence, Gyilkos-tó és Békás-szoros

  Reggeli után felkerekedünk és Erdély legszebb természeti látnivalóit célozzuk meg. Az 1287 méter magas Bucsin-tetőn keresztül érkezünk meg a Gyergyói-medencébe. A nap során meglátogatjuk Gyergyószentmiklóst, ahol megtekintjük a város fő látnivalóit.

  Ezen a napon nem lesz hiány fotó témából: a tó vizéből kiálló fenyőcsonkokról híres Gyilkos-tavon akár csónakázni is lehet, a Békás-szoros magas sziklafalait látva pedig elakad az ember lélegzete. Este visszaérkezünk szálláshelyünkre.

  6. nap:

  Hazaérkezés

  Korai reggeli után megkezdjük a hazautazást. Ugyanazon az útvonalon utazunk Magyarország felé, mint az első nap. Pihenőket 3-4 óránként tartunk, Budapestre az esti órákban érkezünk meg.

  A napok és a programok sorrendje szervezési okból megváltozhat.


  IDŐPONT ÉS ÁRAK

  Időpont:

  • 2022. július 1-6. (péntek-szerda) megtelt
  • 2022. augusztus 16-21. (kedd-vasárnap) megtelt

  Részvételi díj (felnőtt):

  • 89.900 Ft/fő

  Részvételi díj (gyerek 14 éves korig):

  • 79.900 Ft/fő

  Az ár tartalmazza:

  • Szállás 5 éjszakára székelyszentkirályi panzió 2 ágyas fürdőszobás szobáiban (2 db háromágyas és 4 db négyágyas szoba is elérhető) Sziklakert Fogadó: www.sziklakert.ro
  • Félpanziós ellátás (reggeli és vacsora)
  • Utazás komfortos autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető

  Az ár nem tartalmazza:

  • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Basic BBP kombinált utasbiztosítás a teljes részvételi díj 4,5% + 3.300 Ft/fő
  • Aegon Compass Basic BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 300 Ft/fő
  • Egyágyas szoba ezen az utazáson nem elérhető, egy fős jelentkezést csak társítással tudunk elfogadni

  Programok költségei:

  • Belépő költségek kb. 150-180 lej/fő
  • Csíki Sör Manufaktúra látogatás paraszttállal és sörkóstolóval kb. 60-80 lej/fő

  FELSZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK

  • Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok előtt 5:30
  • Ceglédi pihenőhely, MOL benzinkút M4 70. km 6:30
  • Szolnok, Auchan áruház parkoló 7:15
  • Berettyóújfalu, MOL benzinkút Földesi utca 49. 8:45
  • Utasfelvétel a budapesti indulás előtt 15 perccel!

   Jelentkezési űrlap


   Eurotrip Utazási Iroda

   Utazási irodánk célközönsége elsősorban a 18-55 éves korosztály. Utasaink között fiatal felnőttek, főiskolások és egyetemisták, vidám középkorúak és családok gyerekektől a nagyszülőkig egyaránt visszajáró vendégeink. Utazásainkra jelentkezhetsz párban, családként, baráti társasággal, de akár egyedül is. Nálunk mindenki megtalálja a társaságát és minden korosztály talál kedvére való utazást.

   Bízunk benne, hogy egyre többen szeretnétek megismerni Európa számos érdekes és szép pontját, melyek közelebb vannak, mint gondolnátok. Az Eurotrip Utazási Iroda munkatársai és népszerű idegenvezetői mind azon lesznek, hogy vágyott úti céljaitokra eljussatok velünk.

   A világ sokszínű – ismerd meg velünk!

   Üdvözlettel:
   EuroTrip csapat

    Hova szeretnétek utazni?

    - válasz az alábbi exkluzív ajánlatok közül -

    [acrepeater add_passanger class:addpass]    [/acrepeater]