Zakopane nyáron

Júliusban ismét egyik kedvenc úti célunkra, Zakopanéba utazunk! Első nap felkeressük a szlovákiai Lombkorona sétányt, majd Zakopanéban siklózunk a Gubałówkára, kirándulunk a Morskie Oko (Halastó) tengerszemhez és felvonózunk az 1987 méter magas Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch).

Eurotrip ajánlat: mesés tájak és hegyi levegő / felvonózás 1987 méter magasra / túrázás a Morskie Oko-hoz / hegylakók lakomája

Beutazási feltételek Lengyelországba IDE kattintva olvashatók.

100% pénzvisszafizetési garancia: Amennyiben az utazást nem tudjuk elindítani, minden befizetett költséget visszatérítünk. A pénzvisszafizetési garancia nem vonatkozik az egyéni utazásképtelenség eseteire. További részletek gyakori kérdések oldalunkon olvashatók.

Program:

1. nap (péntek):
Indulás pénteken reggel 06:15 órakor Budapestről, találkozó 6:00 órakor a BOK Csarnok előtt. Első állomásunk a Bachledova-völgyben található Lombkorona sétány lesz. Néhány évvel ezelőtt épült ez az egészen különleges erdei ösvény a Magas-Tátra területén: az 1234 méter hosszú, kiépített útvonal 24 méteres magasságban kanyarog a fák koronája felett, legmagasabb pontján pedig egy 32 méter magas kilátóról csodálhatjuk meg az erdőt és a közeli hegycsúcsokat. Az ösvényhez a legegyszerűbben felvonóval juthatunk, melynek menetideje 7 perc.

Miután megcsodáltuk a tátrai panorámát és megebédeltünk, folytatjuk az utazást és Zakopanéba a délutáni órákban érkezünk meg. Elfoglaljuk belvárosi szállásunkat, majd siklózni indulunk az 1123 méter magas Gubałówka domboldalba. Innen a Magas-Tátra lengyel oldalára nyílik páratlan kilátásunk. Este szabadidő.

2. nap (szombat):
Reggeli után kirándulásra indulunk. Zakopane környékének egyik legnépszerűbb helyszínét keressük fel, a Morskie Oko nevű tengerszemet. A Halastó a Magas-Tátra legnagyobb kiterjedésű tava, amelyet 2000 méter feletti magasságú hegycsúcsok vesznek körbe. A túra időtartama kényelmes tempóval kb. 5-6 óra, összesen 9 km alatt 400 méter szintkülönbséget teszünk meg. A túra kiindulási pontját kisbusszal közelítjük meg.

Délután szabadidő Zakopanéban. Esti fakultatív programként egy helyi csárdába látogatunk el, ahol bőséges górál lakomán veszünk részt.

3. nap (vasárnap):
Reggeli után elhagyjuk a szálláshelyet. Ezen a napon felvonóval megyünk fel az 1987 méter magas Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch), ami a Magas Tátra egyik legmagasabb elérhető pontja, a programra előzetes jelentkezés szükséges. A lanovka mesés panorámájú útvonalon megy fel a városból a hegycsúcsra. Fent a Magas-Tátra lengyel oldalának legjobb kilátása fogad bennünket.

Kora délután visszatérünk Zakopane belvárosába, ahol a szabadidőben lehetőség van megebédelni vagy bevásárolni a helyi boltokban. Hazaindulás kb. 15:00 órakor, érkezés Budapestre az esti órákban 21:00 óra körül.

Időpont és árak:

Időpont: 2021. július 23-25. (péntek-vasárnap)

Részvételi díj: 40.000 Ft/fő
Gyerekkedvezményes ár: 35.000 Ft/fő (14 éves korig)

Az ár tartalmazza:

 • Utazás kényelmes autóbusszal
 • Szállás két éjszakára reggelivel Zakopanéban a Hotel Gromada kétágyas szobáiban
 • Idegenforgalmi adó
 • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

 • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Basic BBP utasbiztosítás kombinált 4,5% + 1.650 Ft/fő
 • Aegon Compass Basic BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 1.650 Ft/fő

Programok költségei:

 • Lombkorona sétány belépő és gondola felnőtt 16 euró, kedvezményes 13 euró
 • Siklózás a Gubałówkára 25 złoty
 • Kisbuszok a Morskie Oko túra indulási pontra kb. 20 złoty oda-vissza, belépőjegy a Tátrai Nemzeti Parkba kb. 7 złoty 
 • Felvonózás a Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch) felnőtt 10.000 Ft, kedvezményes 8.500 Ft (második részlettel fizetendő)
 • Górál lakoma kb. 125 zloty
Felszállási lehetőségek:

Budapest, Dózsa György út 1. BOK csarnok előtt 6:15

További felszállás az M2 autóútvonalon és Vác környékén előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

Utasfelvétel (check-in) a fenti indulás előtt 15 perccel!

A kép forrása (Lombkorona sétány): www.chodnikkorunamistromov.sk