További információ Velencéről:

A múzeumok honlapja: www.museiciviciveneziani.it
Velence város hivatalos honlapja: www.comune.venezia.it

Velence – Jesolo – Szlovénia

Az augusztusi ünnepi hétvégén Olaszországba utazunk és egy pár napra magunk mögött hagyjuk a mindennapok búját-baját. A napfényes Itáliánál nincs ideálisabb helyszín erre a célra. A hétvégén eltöltünk egy napot Velencében és meglátogatjuk Murano-Burano szigeteket is. Másnap Lido di Jesolo homokos tengerpartján töltünk el egy egész napot, hazafelé jövet pedig felkeressük a híres szlovéniai Postojnai cseppkőbarlangot és Predjama várát. Tarts velünk ezúttal is!

Program:

0. nap (péntek) – Indulás az esti órákban és utazás éjszaka:
Indulás Budapestről a Déli pályaudvartól este 21:00 órakor. Éjszaka folyamatosan utazás az M7 – Székesfehérvár – Nagykanizsa – Maribor – Ljubljana – Trieszt útvonalon Velence felé. Az utazás során kb. három óránként tartunk 20-30 perces pihenőket. (700 km)

1. nap (szombat) – Velence felfedezése és Murano-Burano szigettúra:
A reggeli órákban megérkezünk Punta Sabbioni kikötőbe, ahonnan hajóval kelünk át Velencébe. Az egész napot a világhíres vízre épült városban töltjük el. Látni fogjuk a Szent Márk-teret és a híres bazilikát, a Rialtó-hidat és a Canal Grande csodás késő gótikus és barokk palotáit. Délután fakultatív szigettúrára indulunk: Murano szigete hétszáz éve az üvegfúvásról nevezetes, míg Burano a csipkéjéről és színes kis házikóiról vált ismertté. A késő délutáni órákban folytatjuk utunkat és elfoglaljuk Velence környéki szálláshelyünket. (50-60 km)

2. nap (vasárnap) – Egész napos szabadidő Lido di Jesolóban:
Szombaton az egész napot Lido di Jesolo 12 km hosszú homokos tengerpartján töltjük el. A strandoláson kívül aquapark, akvárium és boltok sokasága várja az idelátogatókat. Az egész napos szabadidő után visszautazunk a szállodánkba.

3. nap (hétfő) – Postojnai cseppkőbarlang, Predjama vára és hazautazás:
Reggel elhagyjuk Velence melletti szálláshelyünket és hazafelé indulunk. Útközben felkeressük Szlovénia legismertebb látnivalóit: a Postojnai cseppkőbarlangot és Predjama várát! A Postojnai cseppkőbarlangot sokan Európa egyik legszebb természeti képződményének tartják. A több millió éves cseppkövek 4700 méteres szakaszon tekinthetőek meg. A másfél órás túra során kisvonattal megyünk a barlang mélyére, ahol kezdetét veszi a séta. Ennek során mindenféle formájú, méretű és színű cseppkövekben gyönyörködhetünk. A barlangi túrát követően a szomszédos Predjamába utazunk, ahol egy 123 méter magas sziklafalba épült középkori várat keresünk fel. A vár leghíresebb lakója a XV. századi rablóbandita Predjamai Erazem még Mátyás király katonájaként is szolgált… Délután folytatjuk utazásunkat Budapest felé, ahová a késő esti órákban érkezünk meg.

Az utazás során érintett UNESCO Világörökség helyszínek:
  • Velence és lagúnája (1987)
Időpont és árak:

2018. augusztus 17-20. (péntek-hétfő) 39.900 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

  • Utazás légkondicionált autóbusszal (DVD, dönthető és kihúzható ülések, büfé)
  • Szállás két éjszakára Velence környéki **/*** szállodában kétágyas szobában reggelivel
  • Magyar nyelvű idegenvezetés az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

  • Velencei oda-vissza hajójegy kb. 20 euró/fő (kötelező)
  • Vacsora a szállodában két estére kb. 10.000 Ft/fő (fakultatív)
  • Murano-Burano szigettúra kb. 20 euró/fő (fakultatív)
  • Postojnai cseppkőbarlang és Predjama vára kombinált belépő kb. 35 euró/fő (fakultatív)
  • EUB Nívó Baleset-, Betegség- és Poggyászbiztosítás 2.000 Ft/fő (fakultatív)
Felszállási lehetőségek:

Budapest, Déli pályaudvar Krisztina körút a Vérmező oldalában, a régi vasúti étkezőkocsiból kialakított étterem mellett 21:00

További felszállás az útvonal mentén előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

Utasfelvétel (check-in) a fenti indulások előtt 15 perccel!

További információ Velencéről:

A múzeumok honlapja: www.museiciviciveneziani.it
Velence város hivatalos honlapja: www.comune.venezia.it

Loading...