Toszkána honlapja: www.turismo.intoscana.it
Információk Cinque Terréről: www.cinqueterre.it
Firenze honlapja: www.firenze.net
Az Uffizi Képtár weboldala: www.uffizi.com
San Gimignano: www.sangimignano.net

Toszkán körutazás Michelangelo földjén

Firenzében Michelangelo Dávid szobra és a Ponte Vecchio, a ferde torony Pisában, Cinque Terre öt pici falva, a középkori tornyairól neves San Gimignano, a Tirrén- és a Ligúr-tengerpart és a toszkán dombvidék mind ránk várnak nyári olasz körutazásunkon. Szállásunk egy igazi toszkán városban, Montecatini Termében lesz. Tarts velünk Te is évek óta töretlenül népszerű toszkán körutazásunkon!

1. nap – Utazás és érkezés Toszkánába (970 km):
Indulás reggel 5:30 órakor Budapestről a BOK Csarnoktól, találkozó 5:15 órakor. Utazás napközben a Budapest – M7 – Ljubljana – Velence – Padova – Bologna – Firenze útvonalon Toszkána felé. Az utazás során 3-4 óránként tartunk 20-30 perces pihenőket. Kora este elfoglaljuk szálláshelyünket Montecatini Termében. A vacsora után érdemes felfedezni a várost, amely egy igazi toszkán település. Az egykori neves fürdőhelyen manapság is zajlik az élet: az utcák minden este megtelnek helybéliekkel és turistákkal, az éttermek, bárok és boltok késő estig tartanak nyitva. Siklóval feljuthatunk a város fölé magasodó középkori városrészbe, ahol csodás panoráma és hangulat fogad bennünket.

2. nap – Pisa és a tengerpart (150 km):
Reggel Pisába indulunk, a híres pisai ferdetorony városába. Itt megnézzük az 1173-ban felépített, 55 méter magas tornyot, ami a függőlegestől 4,6 méternyire ferde. A tornyon kívül megtekintésre érdemes még a pisai dóm a keresztelőkápolnával, valamint a korábban a pisaiak temetőjeként szolgáló Szent mező (Camposanto).

Az Arno folyón partján fekvő Pisa városa mindössze 15 km-re van a Tirrén-tengertől, ezért a nap második részében a tengerpart felé vesszük az irányt és a Viareggiói Riviérán strandolunk. A legjobb strandok Tirreniában vannak, így mi is odamegyünk. Érkezés Montecatini Termébe az esti órákban.

3. nap – Firenze és San Gimignano (200 km):
Ezen a napon reggeli után Toszkána fővárosábaa, az ország egyik legnépszerűbb célpontjának számító Firenzébe utazunk. Közös sétánk során idegenvezetőnkkel fedezzük fel Firenze főbb látnivalóit (Piazza del Duomo, Dóm, Campanile, Orsanmichele, Palazzo degli Uffizi, Ponte Vecchio, Főtér stb.), ezután két órás szabadidőt tartunk.

Délután Toszkána legszebb részére, a dombok közé utazunk. Délen San Gimignanót keressük fel. A középkori tornyairól ismert kisváros minden évben a csoport egyik kedvence, itt található a világ egyik legjobb fagyizója is. Este visszautazunk Montecatini Termébe.

4. nap – Cinque Terre és tengerpart (220 km):
A reggeli után La Speziába utazunk. Innen indulva hajóval fedezzük fel a Cinque Terre Nemzeti Parkot. A hajózás során három alkalommal fogunk kiszállni (várhatóan Monterossóban, Vernazzában és Portovenerében töltünk majd szabadidőt). A Cinque Terre megismerésének leglátványosabb módja a hajózás: az 5+1 falu mindegyikét látni fogjuk a tenger felől és nagyon szép képeket is készíthetünk róluk.

Ligúria legismertebb látnivalója az ,,Öt föld”, ami valójában öt pici, autóforgalomtól mentes falu és egy nemzeti park a Ligúr-tenger partján. Apró pasztell színű házak rejtőznek a tenger fölé magasodó sziklafalakon. Az egész napot itt töltjük és akinek kedve úgy tartja, strandolhat is egyet valamelyik faluban a cinque közül.

Egész napos kirándulás Cinque Terrébe

A romantikusok végigsétálhatnak a Szerelem Ösvényén Riomaggiore és Manarola között, Cornigliából páratlan kilátásban gyönyörködhetünk, Vernazzában vannak a legjobb haléttermek, Monterosso al Mare település strandja pedig az egyik legjobb tengerparti fürdőhely, ahol valaha jártunk!

5. nap – hazautazás (970 km):
Korai reggeli után megkezdjük a hazautazást és folyamatosan utazunk Magyarország felé. Budapestre az esti órákban fogunk megérkezni.

* A programok napi sorrendje szervezési megfontolásokból és az időjárás miatt felcserélődhet.

Az utazás során érintett UNESCO Világörökség helyszínek:
 • Firenze Történelmi Központja (1982)
 • Pisa Csodák tere (1987)
 • San Gimignano Történelmi Központja (1990)
 • Cinque Terre Nemzeti Park (1997)
Időpont és árak:

2020. augusztus 19-23. (szerda-vasárnap) 83.000 Ft/fő

Jelentkezéskor fizetendő előleg: 30.000 Ft

Gyerekkedvezmény a teljes árból: 5.000 Ft (14 éves korig)

Az ár tartalmazza:

 • Utazás komfortos autóbusszal
 • Szállás négy éjszakára reggelivel 3*-os szállodában Montecatini Termében kétágyas szobákban: www.hotelmassimodazeglio.it (a változtatás jogát fenntartjuk)
 • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

 • A helyszíni költségekre fizetendő 20 euró/fő (kötelező költség) városbelépő adókra és helyi idegenforgalmi adóra (behajtási adó Pisában, Firenzében, San Gimignanóban, La Speziában és Montecatini Termében fizetendő)
 • Négy szállodai ízletes és bőséges toszkán vacsora a szállodában: 15.000 Ft/fő (fakultatív). Az ár tartalmazza: leves vagy tészta, főétel körettel és salátával, házi készítésű desszert. Az italfogyasztás külön fizetendő.
 • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Extra BBP kombinált utasbiztosítás a teljes részvételi díj 3%-a + 3.750 Ft/fő
 • Aegon Compass Extra BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 3.750 Ft/fő
 • Egyágyas felár 20.000 Ft/fő (társítás vállalása esetén nem kell fizetni)

Programok és belépők (2019 árak):

 • Firenzei villamosköltség és fülhallgató bérlés a városnézés idejére 6 euró/fő
 • Strandbelépő Tirreniában 8 euró/fő (napozószék és napernyő használattal)
 • Cinque Terre egész napos hajózási jegy 35 euró/fő
Felszállási lehetőségek:
 • Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok előtt 5:30
 • Budapest, Jagelló út 1-3. Kongresszusi Központ 5:50
 • További felszállás az M7 autópálya útvonalán előzetes egyeztetés alapján lehetséges!
 • Utasfelvétel az első indulási időpont előtt 15 perccel!

Toszkána honlapja: www.turismo.intoscana.it
Információk Cinque Terréről: www.cinqueterre.it
Firenze honlapja: www.firenze.net
Az Uffizi Képtár weboldala: www.uffizi.com
San Gimignano: www.sangimignano.net