Tisza-tavi Vízi Sétány oldala IDE kattintva elérhető
A képek forrása: Shutterstock

Kirándulás és fürdőzés a Tisza-tónál

Az utazás SZÉP kártyával mindhárom zsebből fizethető.

Ha csak 1 napod van kimozdulni a nyári melegben, akkor szívből ajánljuk neked ezt a programot. A nap folyamán meglátogatjuk a Tisza-tavi Ökocentrumot, kishajós kiránduláson közelebbről megismerkedünk a tó növény- és állatvilágával, délután pedig pihenhetsz egyet a szabadstrandon vagy eljöhetsz velünk a híres Vízi sétányra is.

Eurotrip ajánlat: Tisza-tavi Ökocentrum / kishajózás / strandolási lehetőség

1. nap (szombat):

Találkozó 07:30 órakor Budapesten a BOK Csarnok előtt. Indulás 7:45 órakor. Folyamatosan utazunk Poroszlóra, ahová nyitástól (10.00 óra) várják csoportunkat. Az Ökocentrum falai közt beléphetünk a Tisza-tó különleges világába és testközelből ismerhetjük meg a hazánkban őshonos élőlényeket Európa legnagyobb édesvízi akváriumában.

 

A főépület bemutatói lehetővé teszik, hogy közelebbről megismerjük a Tisza-tó vidékének élővilágát és természeti értékeit, mindemellett a 3D moziban a „Négy évszak a Tisza-tónál” címet viselő, víz alatti és drón felvételekkel színesített 12 perces magyar nyelvű filmet tekintjük meg. A 7. emelet magasságában található toronyból és tágas kilátóteraszról lélegzetelállító panoráma nyílik Poroszló településre és a környező tájra: egyik irányban a Tisza-tó, másik irányban a Bükk és a Mátra vonulatai is látszanak.

Ezt követően 45-50 perc időtartamú kishajós kirándulásra indulunk az Ökocentrum kikötőjéből túravezető kíséretében, hogy közelebbről is megismerjük a természet kincseit. Végezetül pedig szabadprogram keretében a szabadidőpark területén egy kellemes séta során közelről figyelhetjük meg az itt lakó állatok életét, viselkedését, kapcsolatba kerülhetünk az állatokkal. Gyerekeknek ajánljuk a Tutajos tó vizes játszóteret egy kis mókázásra. Ebédelésre ajánljuk a Fűzfa Pihenőpark éttermét vagy a közeli Ladik Halászcsárdát, az Ökocentrum főépületében csak büfé üzemel.

A délután folyamán lehetőség van a poroszlói szabad strandon fürdőzni, napozni, továbbá aki szeretné felfedezni a Vízi-sétányt arra is van lehetőség. A tanösvényen az érdeklődők egy 1500 méter hosszú pallóúton sétálva nyerhetnek betekintést a Tisza-tó növény- és állatvilágába, ide a Fűzfa Pihenőpark ( kb. 10-15 perc gyalog az Ökocentrumtól) kikötőből csónaktúra keretében jutunk el. A sétányon elindulva kirándulás tehető gyékényesek, nádasok, ártéri erdők, vízi növénytársulások mentén, a tó korábban megközelíthetetlen vadregényes területére.

Hazaindulás 18.30-kor, érkezés Budapestre a BOK Csarnokhoz 20.30 körül.

Időpont és árak:

2021. július 31. szombat
Részvételi díj: 8.500 Ft/fő

Gyerekkedvezményes ár: 7.500 Ft/fő (14 éves korig)
Családi kedvezményes ár: 30.000 Ft (2 felnőtt, 2 gyerek)

SZÉP kártyával történő fizetési szándékot a jelentkezési lap megjegyzés rovatában kérjük feltüntetni.

Az ár tartalmazza:

  • Utazás kényelmes autóbusszal oda-vissza útvonalon
  • Utazásszervezés adminisztrációs díja
  • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza (fakultatív költségek):

  • Tisza-tavi Ökocentrum belépő: 3.540 Ft felnőtt, 3.170 Ft kedvezményes (tartalmazza: belépőjegy, 3D mozi, kishajós kirándulás) 
  • Vízi-sétány belépő 1.800 Ft felnőtt, 1.200 Ft kedvezményes
  • Lemondási és utasbiztosítás erre az utazásunkra nem köthető
Felszállási lehetőségek:
  • Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok előtt 7:45
  • További felszállás az M3 autópálya útvonalán előzetes egyeztetés alapján lehetséges!
  • Utasfelvétel az első indulás előtt 15 perccel!

Tisza-tavi Vízi Sétány oldala IDE kattintva elérhető
A képek forrása: Shutterstock