Tihanyi Levendulafesztivál és Balatonfüred

Az utazás SZÉP kártyával mindhárom zsebből fizethető.

Tarts velünk egynapos belföldi kirándulásunkra, ezúttal a Balaton északi partjára utazunk! A nap első felében Tihanyba látogatunk, ahol részt veszünk a Levendulás Napok vásári forgatagában. A csodaszép levendulamezők bejárása után lesz idő meglátogatni a Tihanyi Bencés Apátságot, kipróbálni a híres „Tihanyi visszhangot” és felkeresni a Levendula Házat! Késő délután Balatonfüreden töltünk szabadidőt.

Eurotrip ajánlat: Tihanyi Levendula Fesztivál / Bencés apátság meglátogatása / séta Balatonfüreden

1. nap (szombat): Találkozó 7:00 órakor Budapesten a BOK Csarnok előtt. Indulás 7:15 órakor. Folyamatosan utazunk egy rövid pihenővel Tihany felé, ahová a kora délelőtti órákban érkezünk meg. Magyarország egyik legszebb fekvésű településére, Tihanyba érkezvén első programpontunk a “Szedd magad” levendulamező meglátogatása, ahol mindenki kedvére gyűjtheti be a legfinomabb és legértékesebb aromájú levendulát. A résztvevők arató táskát a helyszínen tudnak vásárolni kb. 4.000 Ft-os darabáron. A levendula szedése kizárólag a helyszínen megvásárolt arató táskába lehetséges. A tihanyi Csúcs-hegy oldalában található Őslevendulás június vége felé lilába öltözteti a hegyet, már maga a látvány is lenyűgöző, így aki nem szeretne levendulát szedni érdemes csak leülni közé és szívni a jellegzetes levendula illatot.

Az “aratás” után fakultatív jelleggel felkeressük a Tihanyi Bencés Apátságot. Megtekintése után mindenki gyönyörködhet a fantasztikus tihanyi panorámában. Természetesen a Visszhang dombon is kipróbálhatjuk magunkat, mely a közhiedelemmel ellentétben működik! Ezt követően lehetőség van meglátogatni a Levendula Házat, amely minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félsziget múltját és jelenét, a tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, s ennek emblematikus kultúráját: a levendula-termesztést. Szabadidő keretében lehetőség van ebédelni, fagyizni, vásárolni.

Késő délután egy séta erejéig megállunk még Balatonfüreden, a Balaton északi partjának fővárosában. Szabadidőnket a híres parti sétányon, a Tagore sétányon töltjük, így akár elsétálhatunk a több, mint 250 éves múltra visszatekintő Anna Grand Hotelhez, a legendás Anna-bálnak otthont adó szállodához is. Balatonfüredi sétánk után visszautazunk Budapestre, ahová este 20:00-21:00 óra között érkezünk meg. 

Időpont és árak:

2021. június 26. szombat
Részvételi díj: 8.500 Ft/fő
Akció: 4 felnőtt utazása esetén +2 fő utazása ingyenes (összesen 6 fő)

Gyerekkedvezményes ár: 7.000 Ft/fő (14 éves korig)
Családi kedvezményes ár: 28.000 Ft (2 felnőtt, 2 gyerek)

SZÉP kártyával történő fizetési szándékot a jelentkezési lap megjegyzés rovatában kérjük feltüntetni.

Az ár tartalmazza:

 • Utazás kényelmes autóbusszal oda-vissza útvonalon
 • Utazásszervezés adminisztrációs díja
 • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza (fakultatív költségek):

 • Belépő a Levendula Ház Látogató Központba 1200 Ft (felnőtt), 600 Ft (kedvezményes)
 • Aratótáska a levendula szedéséhez
 • Tihanyi Bencés Apátság belépőjegy 1800 Ft (felnőtt), 990 Ft (kedvezményes) 
 • Lemondási és utasbiztosítás erre az utazásunkra nem köthető.
Felszállási lehetőségek:
 • Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok előtt 7:15
 • Budapest, Jagelló út 1-3. Kongresszusi Központ mellett 7:15
 • További felszállás az M7 autópálya útvonalán előzetes egyeztetés alapján lehetséges!
 • Utasfelvétel az első indulás előtt 15 perccel!