Szlovénia előszilveszter: Postojna, Bled, Ljubljana

Az év utolsó utazása Szlovéniába vezet, ahol egy különleges előszilveszterrel búcsúztatjuk az óévet. A két ünnep között megnézzük a karácsonyi vásárt a csinos Ljubljanában, fánkot kóstolunk a népszerű Trojanéban, meglátogatjuk a Bledi-tavat havas környezetben és a Postojnai Cseppkőbarlangban egy különleges betlehemi show-t nézhetünk meg, amitől elakad a lélegzetünk!

Eurotrip ajánlat: Fantasztikus betlehemi show Postojnában / Ljubljana ünnepi díszben / Bledi-tó télen / óriásfánk Trojanéban

Beutazási feltételek Szlovéniába IDE kattintva olvashatók.

100% pénzvisszafizetési garancia: Amennyiben az utazást nem tudjuk elindítani, minden befizetett költséget visszatérítünk. A pénzvisszafizetési garancia nem vonatkozik az egyéni utazásképtelenség eseteire. További részletek gyakori kérdések oldalunkon olvashatók.

1. nap (szerda): Reggel 6:15 órakor indulunk Budapestről. Folyamatosan utazunk Szlovénia felé, ahol az első megállónk Trojane lesz, egy nagyméretű fánkjairól méltán nevezetes hely. Akinek karácsonykor nem volt elég a bejgli most pótolhat: ezen a pihenőhelyen egy év során több mint egymillió fánkot értékesítenek!

Délután a kétszáz éve felfedezett Postojnai Cseppkőbarlangot keressük fel. A barlangban minden évben decemberben karácsonykor és a két ünnep között különleges betlehemi előadással várják a látogatókat. A barlangba kisvonattal megyünk be és azzal is jövünk ki, a két vonatozás között pedig 1200 méteres szakaszon háromnegyed órás sétán veszünk részt, így a teljes látogatás időtartama másfél óra. 

Postojnai programunk után folytatjuk az utazást és este megérkezünk Kranjban vagy Naklóban található szálláshelyünkre. A szállás éttermében fakultatív vacsorázási lehetőség.

2. nap (csütörtök): Reggeli után a Bledi-tóhoz utazunk, ahol két órát töltünk el. Érdemes a tóparton sétálni, ennyi idő alatt akár körbe is lehet járni a tavat. A centrumban érdemes vásárolni, szuvenírezni és megkávézni. Nagy hidegben télen még az is megeshet, hogy a tó vize befagy!

A bledi délelőttöt követően folytatjuk utunkat és Ljubljanában részt veszünk a karácsonyi vásáron. A szlovén főváros egy igazi gyöngyszem. Először kellemes sétára indulunk a belvárosban, majd a szabaidőben a Ljubljanica-folyó partján érdemes eltölteni a délutánt. 

Ljubljanai látogatásunk után hazaindulunk és egy pihenővel folyamatosan utazunk Magyarország felé. Budapestre az esti órákban érkezünk meg, várhatóan 22:00-23:00 óra között.

*A programok sorrendje szervezési megfontolásból változhat.

Időpont és árak:

Időpont: 2021. december 29-30. (szerda-csütörtök)
Részvételi díj: 35.000 Ft/fő helyett 31.500 Ft/fő
Gyerekkedvezményes ár (14 éves korig): 30.000 Ft/fő helyett 27.000 Ft/fő

Az adventi előfoglalási kedvezmény október 31-ig, de legfeljebb 20 hely erejéig vehető igénybe.

Az ár tartalmazza:

  • Utazás kényelmes autóbusszal oda-vissza útvonalon
  • Szállás egy éjszakára Szlovénia északi részén 3*-os szálloda kétágyas szobáiban reggelivel
  • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza (fakultatív költségek):

  • Szállodai vacsora egy estére 4.000 Ft/fő
  • Belépő a Postojnai Cseppkőbarlangba kb. 26-28 euró/fő
  • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Basic BBP kombinált utasbiztosítás részvételi díj 4,5% + 1.100 Ft Ft/fő
  • Aegon Compass Basic BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 1.100 Ft/fő
  • Egyágyas felár 12.000 Ft/fő
Felszállási lehetőségek:

Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok előtt 6:15

Budapest, Jagelló út 1-3. Kongresszusi Központ mellett 6:30

További felszállás az M7 autópálya útvonalán előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

Utasfelvétel (check-in) az első indulás előtt 15 perccel!

Postojnai Cseppkőbarlang (magyarul): https://www.postojnska-jama.eu/hu/