A képek forrása: www.visitRijeka.hr

Rijekai Karnevál: www.rijecki-karneval.hr

Hotel Malin 4*: www.malin-krk.com

Rijekai Karnevál

Egy különleges utazásra invitálunk. Februárban az egykori Fiumébe utazunk, ahol minden évben megrendezik a nagyszabású télbúcsúztató mulatságot: a Rijekai Karnevált! Nagy csapatokban több ezer horvát vonul fel ilyenkor a város főutcájának számító Korzón, bömbölő zene kíséretében, hogy vagány jelmezekben intsenek búcsút a télnek. Amelyik csapat végzett, a kikötőben folytatja a bulizást. Csatlakozzunk hát hozzájuk mi is, oda és visszaúton pedig bájos kis városkákban tartunk szünetet.

Eurotrip ajánlat: mediterrán karneváli hangulat Rijekában / 4* tengerparti szálloda farsangi mulatsággal / kirándulás Opatijába és Krk városba

1. nap (szombat): Indulás reggel 6:15 órakor Budapestről, találkozó 6:00 órakor a BOK Csarnok előtt. Folyamatosan utazunk a Budapest – M7 – Zágráb – Rijeka útvonalon. Kora délután Opatijában (Abbázia) tartunk egy-másfél órás szünetet. A Monarchia korabeli üdülőhely régi pompájában fogadja a látogatókat. Érdemes végig sétálni a pálmafás tengerparti sétányon és lefotózni a város jelképének számító Lány sirállyal szobrot.

Opatijai szabadidőnk után megérkezünk tengerparti szálláshelyünkre, a Krk-szigeten Malinskában található Hotel Malin 4* szállodába. A szálloda weboldal IDE kattintva elérhető. A szállodai szobák elfoglalása után bőséges svédasztalos vacsora italfogyasztással és zenés farsangi mulatsággal.

2. nap (vasárnap): Reggeli után útra kelünk Rijekába, ahová késő délelőtt érkezünk majd meg. Egész nap részt veszünk a színes karneváli forgatagban. A Nemzetközi Karneváli Parádé hivatalosan délben kezdődik, de délies tempóban jóval később indul csak be a mulatság. Akkor viszont nagyon beindul, mert a helyiek csapatokban vonulnak fel a korzón, aki pedig végzett a kikötőbe megy folytatni a bulizást.

A karneváli mulatságon kívül napközben érdemes felsétálni a város felé magasodó Trsat dombra. A kilátóból szép panorámában lehet részünk. Egészen kora estig Rijekában leszünk, 18:00 óra körül visszautazunk a szállodába. Vacsora, majd szabadprogram.

3. nap (hétfő): Reggeli után elindulunk és megkezdjük a hazautazást. Délelőtt pihenőt tartunk Krk városban, ezt követően délben megkezdjük a hazautazást. Budapestre várhatóan az esti órákban 20:00 óra körül érkezünk meg.

Időpont és árak:

2021. február 26-28. (szombat-hétfő) 

Előfoglalási kedvezményes árak:
Részvételi díj:
49.900 Ft helyett 44.900 Ft/fő
Gyerekkedvezményes ár (14 éves korig): 44.900 Ft helyett 40.400 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

  • Utazás kényelmes autóbusszal oda-vissza útvonalon
  • Szállás két éjszakára 4*-os tengerparti szállodában
  • bőséges félpanziós ellátás a szállodában (reggeli és vacsora)
  • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza (fakultatív költségek):

  • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Extra BBP utasbiztosítás kombinált részvételi díj 4,5%-a + 1.650 Ft/fő
  • Aegon Compass Extra BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 1.650 Ft/fő
  • Egyágyas felár 15.000 Ft/fő (korlátozott számban elérhető)
Felszállási lehetőségek:
  • Budapest, Dózsa György út 1. BOK csarnok előtt 6:15
  • További felszállás az M7 autópálya útvonalán előzetes egyeztetés alapján lehetséges!
  • Utasfelvétel (check-in) a fenti indulás előtt 15 perccel!

A képek forrása: www.visitRijeka.hr

Rijekai Karnevál: www.rijecki-karneval.hr

Hotel Malin 4*: www.malin-krk.com