Provence és a Francia Riviéra

Jelentkezz már most 2020. évi utazásainkra!

Újdonságként Franciaországba utazunk. Utunk során felfedezzük a Riviéra leghíresebb városait, köztük Monacot, Nizzát és Cannes-t, Grasseban elmélyedünk az illatok rejtelmeiben, megismerkedünk az ország legrégebbi városaival mint Marseille és Antibes, a Provence-i táj pedig magáért beszél: gyönyörű városkák, gazdag történelmi múlt és levendulavirágzás várnak bennünket június végén. Tarts velünk Te is!

Eurotrip ajánlat: Francia Riviérán mesés gazdagsága / Provence-i tájak levendulavirágzás idején / 3*-os szállodák Marseilleben és Liguriában / nincs éjszakai utazás  

1. nap: Indulás reggel 5:30 órakor Budapestről a BOK Csarnoktól, találkozó 5:15 órakor. További felszállási lehetőségek az útvonal mentén elérhetőek. Folyamatosan utazunk Olaszország felé Szlovénián keresztül, pihenőket 3 – 3,5 óránként tartunk. Első esti tranzitszállásunk Olaszország északnyugati részén Liguriában lesz, Celle Ligurében vagy Varazzében. Szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: Reggeli után folytatjuk az utazást és délelőtt megérkezünk Franciaországba. A gyönyörű parkjairól nevezetes Menton mellett elhaladva érkezünk meg Monacóba, amely első franciaországi megállónk lesz. A világ második legkisebb országában látni fogjuk a híres Kaszinót, a Hercegi Palotát, az Oceanográfiai Múzeumot, a yachtkikötőt és a Forma 1-es futamok nevezetes alagútjait. Közös sétánk és a rövid szabadidő után folytatjuk az utazást. Rövid buszozást követően érkezünk meg Picasso egyik kedvenc városába. A mediterrán Antibes az ország egyik legősibb települése, története több mint kétezer éves. A római uralom után a küzépkorban érseki székhely volt, napjainkban pedig igazi turistaparadicsom. Következő megállónk Grasse, ahol a parfümgyártás történetével ismerkedünk meg. Felkeressük a világhírű Fragonard Parfümgyárat és Múzeumot. Ezután folytatjuk az utazást és az esti órákban megérkezünk Marseille környékére, ahol a szállásunk lesz négy éjszakára.

3. nap: Ezen a napon Provence legnevezetesebb helyszíneit keressük fel: délelőtt a tartomány szívében utazva érkezünk meg a Sénanque-i apátsághoz. A ciszterci rendhez tartozó épületben a XII. század közepe óta élnek szerzetesek, meglehetős fegyelemben és egyszerűségben. Emellett az idelátogatók kedvence is a helyszín, hiszen az apátsági épületegyüttest virágzó levendulamező öleli körül. Ezután folytatva utunkat az apátságtól északra buszos kitérőt teszünk és Provence legszebb levendulás mezőit láthatjuk ezen a szakaszon. Délutáni megállónk Roussillon lesz, a vörös szikláiról híres ezer lelkes települést az okkersárga falunak is szokták nevezni és Franciaország egyik legszebb falvának tartják. A délután második részét a tartomány egykori fővárosában, Aix-en-Provence-ben töltjük el. Kora este visszautazunk a szálláshelyre.

4. nap: Reggeli után felkerekedünk és a pápák egykori lakhelyére Avignonba utazunk. Ismerkedünk a város nevezetességeivel és felkeressük a Pápai palotát. Délután útközben megállunk a 275 méter hosszú és 49 méter magas Pont du Gard római kori vízvezetéket, a műemlék az UNESCO Világörökség részét képezi. Napi utolsó megállónk a történelem és művészet városának nevezett Arles lesz. Este visszautazunk Marseillebe.

5. nap: Délelőtt városnézés Marseilleben. Franciaország legrégibb városában és Provence kapujában több ezer év történetével ismerkedünk meg, hiszen a várost az ókorban Kr. e 600-ban görög hajósok alapították Masszalía néven, ezt követően római majd frank uralom alatt állt és kivette részét a középkori viaskodásokból is. A város főbb látnivalói közé tartozik a kikötő, a Notre Dame de la Garde-bazilika és a történelmi központnak számító óváros. Délben a Verdon-kanyonba utazunk, ahol panorámás útvonal mentén csodálhatjuk meg az azúr és smaragd színű vizéről nevezetes szurdokot, melyet Európai Grand Canyonnak is neveznek. A kanyonban lehetőség adódik elektromos hajók, vízibiciklik, kajakok és SUP bérlésére. Akik a vizes szórakozástól távol szeretnének maradni, nekik Moustiers-Sainte-Marie városka meglátogatását ajánljuk.

6. nap: Reggeli után elhagyjuk a szállást és ismét a Francia Riviérára utazunk. Ezen a napon először a filmfesztiválról nevezetes Cannes-t látogatjuk meg. Utána továbbutazunk és a Côte d’ Azur fővárosában Nizzában töltjük el a délutánt. Nizzát a fények, a színek és az ízek városának is nevezik. Strandolási lehetőség a híres Promenade des Anglais sétány 7 km hosszú strandján. További javasolt programunk helyi busszal a Nice Le Grand Tour városnézés. Késő délután folytatjuk az utazást és este megérkezünk tranzitszállásunkra Celle Ligure vagy Varazze településre.

7. nap: Reggeli után megkezdjük a hazautazást. Folyamatosan utazunk Észak-Olaszországon és Szlovénián keresztül, rendszeres pihenők közbeiktatásával. Budapestre a késő esti, éjszakai órákban érkezünk meg.

 

Időpont és árak:

2020. június 21-27. (vasárnap-szombat)

Részvételi díj személyenként 10% előfoglalási kedvezménnyel*:
153.500 Ft helyett 138.000 Ft

*Az előfoglalási kedvezmény 2020.02.28-ig vagy a helyek legfeljebb 30%-ig elérhető!

Jelentkezéskor fizetendő előleg: 55.000 Ft

Gyerekkedvezmény a teljes árból: 5.000 Ft (14 éves korig)

Az ár tartalmazza:

  • Szállás egy-egy éjszakára Liguriában egyszerű középkategóriás szállodákban reggelivel
  • Szállás négy éjszakára 3*-os szállodában Marseilleben reggelivel
  • Utazás komfortos autóbusszal, szükséges behajtási engedélyek díjával együtt
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza (fakultatív):

  • Idegenforgalmi adó helyben fizetendő kb. 8 euró/fő
  • Félpanzió (6 vacsora) 35.000 Ft/fő
  • Programok és belépők kb. 100-120 euró/fő
  • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Extra BBP kombinált utasbiztosítás a teljes részvételi díj 3%-a + 5.250 Ft/fő
  • Aegon Compass Extra BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 5.250 Ft/fő
  • Egyágyas felár 45.000 Ft/fő (társítás vállalása esetén nem kell fizetni)
Felszállási lehetőségek:

Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok (volt SYMA-csarnok) előtt 5:30

Budapest, Jagelló út 1-3. Kongresszusi Központ mellett 5:50

További felszállás az M7 autópálya útvonalán előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

Utasfelvétel az első indulás előtt 15 perccel!