Prága hivatalos weboldala: www.praha.cz
A legjobb prágai sörözők: www.pragaisorozok.hu

Prága és Karlovy Vary

Prágát gyakran hívják Száztornyú városnak, Arany városnak, sőt még a Városok királynőjének is nevezik! Csodás óvárosa, magával ragadó hangulata csalogató. És akkor még nem is beszéltünk a prágai kocsmakultúráról, a jobbnál jobb sörökről, na meg a knédliről és a káposztáról. Mindezek miatt Prága rendkívül népszerű célpont a magyar utazók körében. Prágát nemcsak látni, hanem kortyolni is kell. Velünk most kedvező áron megteheted!

Program:

1.nap (péntek):
Indulás reggel 6:00 órakor Budapestről, a Déli pályaudvartól. Délelőtt utazás rendszeres pihenőkkel a Budapest – Győr – Pozsony – Brno – Prága útvonalon. Délután megérkezünk Prágába. Programunkat az óvárosban kezdjük, ahol városnézést tartunk. Közös sétánk során megtekintjük az Óvárost és a Zsidóvárost (Tyn-templom, Óváros tér, Városháza az Orloj nevezetes órajátékával, a zsidó temető és a zsinagógák kívülről). A nap további része szabadidővel telik. Szállás Prágában tömegközlekedéssel egyszerűen megközelíthető szállodában.

2.nap (szombat):
Reggeli a szállodában, majd egész napos szabadidő Prágában vagy fakultatív kirándulás Karlovy Varyba, az európai hírű cseh fürdővárosba. Útközben megállunk a Krušovice Sörgyár mintaboltjánál, vásárlási és kóstolási lehetőség. Karlovy Vary szép fekvésű városában ma is sok pompás épület emlékeztet az Osztrák-Magyar Monarchia időszakára, amikor a város a nemzetközi arisztokrácia egyik fő találkozóhelye volt. Az Ivócsarnokban megízlelhető a híres karlsbadi gyógyvíz ostyával. Felvonóval fel lehet menni a Diána-kilátóhoz (kb. 70 CZK), ahonnan az Érchegység gyönyörű hegyvonulatai, erdői láthatók. Szállás az előző napi helyen.

3.nap (vasárnap):
Reggeli utáni városnézésünket a prágai várban kezdjük. Itt található többek között a gótikus Szt. Vitus katedrális, a Szt. György szobor, a Régi Királyi palota, a Szt. György bazilika és a vár legfestőibb, legromantikusabb utcája, az Arany utcácska. Lesétálunk a Kisoldalra, Prága legnagyobb barokk templomához, a Szt. Miklós templomhoz, majd a világhírű kőhídhoz, a Károly-hídhoz érkezünk. Indulás hazafelé dél körül, Budapestre a késő esti órákban érkezünk meg.

Fakultatív programajánlatunk: Egy órás panoráma sétahajózás Prágában. Ezt programot ajánljuk mindenkinek, aki különleges perspektívából, a Moldva folyóról is szeretné megcsodálni a cseh főváros legfontosabb történelmi nevezetességeit: láthatják a patinás prágai várat, a Nemzeti Színház épületét, a Kisoldal barokk épületeit, áthajóznak a híres Károly-híd alatt és gyönyörködhetnek a rakpart art nouveau épületeiben. A gyalogos városnézés kellemes fáradtsága után tökéletes lehetőség pihenésre, relaxálásra, gyönyörködésre, Prága csodálatára. A sétahajózás időtartama alatt a bárban frissítők, finom cseh sörök és snackek is vásárolhatóak.

Időpont és árak:

2019. március 15-17. (péntek-vasárnap) – 36.400 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

  • Utazás autóbusszal (DVD, dönthető és kihúzható ülések)
  • Szállás középkategóriájú szálloda kétágyas szobáiban reggelivel (egyágyas szoba felár ellenében kérhető)
  • Magyar nyelvű idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

  • Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (EUB Nívó): 1500 Ft/Fő
  • Belépő a prágai várba 250 CZK/fő (kedvezményes 125 CZK/fő)
  • Sétahajózás a Moldván 300 CZK/fő
  • Belvárosi háromfogásos vacsora 3.000 Ft/fő/nap
  • Egyágyas felár 7.200 Ft/fő
Felszállási lehetőségek:

Budapest, Déli pályaudvar Krisztina körút Vérmező oldalában a vasúti kocsis étterem melletti buszmegálló 06:00

További felszállás az útvonal mentén előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

Utasfelvétel (check-in) a fenti indulások előtt 15 perccel!

Prága hivatalos weboldala: www.praha.cz
A legjobb prágai sörözők: www.pragaisorozok.hu

Loading...