Prága hivatalos weboldala: www.praha.cz
A legjobb prágai sörözők: www.pragaisorozok.hu
Prágai szállodánk: www.hotelcarol.com

Prágai Hétvége

Prágát gyakran hívják Száztornyú városnak, Arany városnak, sőt még a Városok királynőjének is nevezik! Csodás óvárosa, magával ragadó hangulata csalogató. És akkor még nem is beszéltünk a prágai kocsmakultúráról, a jobbnál jobb sörökről, na meg a knédliről és a káposztáról. Mindezek miatt Prága rendkívül népszerű célpont a magyar utazók körében. Prágát nemcsak látni, hanem kortyolni is kell. Velünk most kedvező áron megteheted!

Program:

1.nap (péntek):
Indulás reggel 6:00 órakor Budapestről, a Déli pályaudvartól. Délelőtt utazás rendszeres pihenőkkel a Budapest – Győr – Pozsony – Brno – Prága útvonalon. Délután megérkezünk Prágába. A szállás elfoglalása után bemegyünk a központba. Programunkat az óvárosban kezdjük, ahol városnézést tartunk. Közös sétánk során megtekintjük az Óvárost és a Zsidóvárost (Tyn-templom, Óváros tér, Városháza az Orloj nevezetes órajátékával, Mózes szobra, a zsidó temető és a zsinagógák kívülről). A nap további része szabadidővel telik.

Szállásunk Prágában a Hotel Carol***

Prágában egy nagyon szép háromcsillagos szállodában leszünk elhelyezve. A Hotel Carol szálloda egy 1890-ben épült városi palotában kapott helyet. A 40 szobás szállodát 2012-ben teljes körűen felújították. A szolgáltatások közé tartozik a szálloda saját étterme bárral és medencéje szaunával (utóbbiak térítés ellenében használhatók). A szállodában első osztályú svédasztalos reggelivel indítjuk a napot. Elhelyezkedése is ideális, hiszen a sárga metróval mindössze öt megálló a városközpont (Köztársaság tér) és hat megálló a híres Vencel tér (Mustek megálló), ami az éjszakai élet központja. További információ és képek: www.hotelcarol.com

2.nap (szombat):
A svédasztalos reggeli után fakultatív sörgyárlátogatásra indulunk Velke Popovicébe, az eredeti Kozel Sörgyárba. Ez a gyár Prágától kb. 20 km-re található. Másfél órás programunk során megismerkedünk a Franz Ringhoffer által 1874-ben alapított birodalommal, ahonnan manapság is a legjobb cseh sörök egyike folydogál. Ezután kora délután visszatérünk a városba és folytatjuk az előző nap megkezdett városnézést. Délután a Várnegyedet fedezzük fel idegenvezetőnkkel. A Hradzsinban is sok mindent érdemes felkeresni (Királyi palota, őrségváltás, Szent Vitus katedrális, Szent György bazilika, Arany utcácska). Sétánkat a Károly hídnál fejezzük be és ezután szabadidő. Kora este fakultatív programként ötven perces sétahajózásra invitálunk a Moldva folyón, ahonnan a város mindkét oldala a legjobb formáját mutatja. Az este további része szabadon telik.

3.nap (vasárnap):
Reggeli után bepakolunk a buszba és elhagyjuk a szállodát. A Vencel-tér közelében leparkolunk a busszal és egészen 14:00 óráig szabadidő áll rendelkezésre Prágában. A szabadidőben érdemes bepótolni az előző napokban kihagyott látnivalókat, lehet vásárolni vagy nézelődni Prága főterén és környékén. Visszaindulás Budapestre 14:00 órakor. Késő délután egy órás megállót tartunk a Brno melletti Tescóban, ahol kedvező áron lehet bevásárolni (sörök, csokik, kekszek). Ezt követően folyamatos utazás és megérkezés Budapestre az esti órákban (22:00-23:00 között).

Időpont és árak:

2018. március 16-18. (péntek-vasárnap) – 34.900 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

  • Utazás kényelmes autóbusszal (DVD, dönthető és kihúzható ülések)
  • Szállás *** szálloda kétágyas szobáiban (egyágyas szoba felár ellenében kérhető)
  • Svédasztalos reggeli
  • Magyar nyelvű idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

  • Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (EUB Nívó): 1500 Ft/Fő
  • Kozel sörgyárlátogatás 300 CZK/fő
  • Sétahajózás a Moldván 300 CZK/fő
Felszállási lehetőségek:

Budapest, Déli pályaudvar Krisztina körút Vérmező oldalában a vasúti kocsis étterem melletti buszmegálló 06:00

További felszállás az útvonal mentén előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

Utasfelvétel (check-in) a fenti indulások előtt 15 perccel!

Prága hivatalos weboldala: www.praha.cz
A legjobb prágai sörözők: www.pragaisorozok.hu
Prágai szállodánk: www.hotelcarol.com

Loading...