Prágai hétvége pünkösd idején

Prágát gyakran hívják Száztornyú városnak, Arany városnak, sőt még a Városok királynőjének is nevezik! Csodás óvárosa, magával ragadó hangulata csalogató. És akkor még nem is beszéltünk a prágai kocsmakultúráról, a jobbnál jobb sörökről, na meg a knédliről és a káposztáról. Mindezek miatt Prága rendkívül népszerű célpont a magyar utazók körében. Prágát nemcsak látni, hanem kortyolni is kell. Velünk most kedvező áron megteheted!

Program:

1.nap (szombat):
Indulás reggel 6:00 órakor Budapestről, a Déli pályaudvartól. Délelőtt utazás rendszeres pihenőkkel a Budapest – Győr – Pozsony – Brno – Prága útvonalon. Útközben rövid séta Pozsony, az egykori magyar királyi koronázóváros szépen felújított magyar emlékezetű várában, ahonnan szép kilátás nyílik a Szent Márton koronázó dómra, Pozsony hídjaira és a vár alatt elterülő városrészre. Ezután meglátogatjuk a világörökség részét képező Lednicei várkastélyt. Prágába az esti órákban érkezünk meg. A szállás elfoglalása után egyénileg be lehet menni a központba tömegközlekedéssel.

2.nap (vasárnap):
A reggeli utáni városnézésünket a prágai várban kezdjük. Itt található többek között a gótikus Szent Vitus-székesegyház, Szent György szobra, a régi királyi palota, a Szent György-bazilika és a vár legromantikusabb utcája, az Arany Utcácska. A várból lesétálunk a kisoldali városrészbe Prága legnagyobb barokk templomához, majd a világhírű Károly hídhoz érkezünk. A délután további részét a prágai sörfesztiválon töltjük. Aki nem szeretne részt venni a sörfesztiválon, egyénileg folytathatja az ismerkedést a várossal.

11. CSEH SÖRFESZTIVÁL PRÁGÁBAN

A legkiválóbb cseh sörök, valamint a legjobb szakácsok és cukrászok remekei várják a látogatókat. A fesztiválon 38 sörgyár több mint 70-féle söre pezseg majd a söröskorsókban, a vendégeket pedig kétszáz cseh népviseletben öltözött fiú és lány szolgálja ki. A fesztivál központi épülete a tízezer fő befogadására alkalmas sörsátor. Érkezéskor a vendégek kapnak egy feltölthető kártyát, aminek segítségével egyszerűen és kényelmesen tudnak fogyasztani. További információ IDE kattintva olvasható.

3.nap (hétfő):
Reggeli után folytatjuk városnézésünket a történelmi központtal. Megismerkedünk a Városok Királynőjének nevezetességeivel: Vencel-tér, Lőportorony, Reprezentációs ház, Karolinum, Tyl Színház. Az Óvárosi téren megcsodáljuk az Orloj nevű középkori csillagászati óraművet, amely ötszáz éve minden órában bábjátékkal szórakoztatja a nézőket. A déli órákban indulunk el hazafelé. Várható megérkezés Budapestre 22:00 óra körül.

Időpont és árak:

2018. május 19-21. (szombat-hétfő) – 34.900 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

  • Utazás kényelmes autóbusszal (DVD, dönthető és kihúzható ülések)
  • Szállás ** szálloda kétágyas szobáiban (egyágyas szoba felár ellenében kérhető)
  • Svédasztalos reggeli
  • Magyar nyelvű idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

  • Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (EUB Nívó): 1.500 Ft/fő
  • Egyágyas felár 3.600 Ft/fő/éj
  • Vacsora első estére 2.700 Ft/fő
  • Belépőjegyek (fakultatív) kb. 450 cseh korona/fő
  • Belépő a sörfesztiválra 100 cseh korona/fő
Felszállási lehetőségek:

Budapest, Déli pályaudvar Krisztina körút Vérmező oldalában a vasúti kocsis étterem melletti buszmegálló 06:15

További felszállás az útvonal mentén előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

Utasfelvétel (check-in) a fenti indulások előtt 15 perccel!

Loading...