Prága Gazdagon az októberi hosszú hétvégén

Prágát gyakran hívják Száztornyú városnak, Arany városnak, sőt még a Városok királynőjének is nevezik! Csodás óvárosa, magával ragadó hangulata csalogató. És akkor még nem is beszéltünk a prágai kocsmakultúráról, a jobbnál jobb sörökről, na meg a knédliről és a káposztáról. Mindezek miatt Prága rendkívül népszerű célpont a magyar utazók körében. Prágát nemcsak látni, hanem kortyolni is kell. Velünk most kedvező áron megteheted!

Eurotrip ajánlat: szállás belvároshoz közel / városnézés Prágában / sörgyárlátogatás

1.nap (péntek):
Budapestről reggel 6:00 órakor indulunk, találkozó 5:45 órakor a BOK Csarnoknál. Délelőtt és kora délután két pihenővel utazunk Budapest – Győr – Pozsony – Brno – Prága útvonalon. Délután 14:00 óra körül megérkezünk Prágába, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.  Prágai szállásunk két éjszakára a Hotel Ilf 3* szálloda lesz. A szálloda a belvároshoz közel, a Vencel-tértől 5 metrómegálló távolságra helyezkedik el. A szállodai bejelentkezést követően metróval bemegyünk a belvárosba és kezdetét veszi az ismerkedés Prága délutáni és este életével. Számtalan étkezési lehetőség közül érdemes az utcai kolbászosoknál kezdeni, majd kocsmáról kocsmára járni a várost egész este. Ebben segítségetekre leszünk: kocsmakalauzt kaptok tőlünk a sikeres eligazodáshoz. Este mindenki a saját tempójának megfelelően könnyedén visszajuthat a szállodába a piros metróvonalon.

2.nap (szombat):
A reggeli utáni városnézésünket a Hradzsin városrészben (prágai vár) kezdjük. Itt található a gótikus Szent Vitus-székesegyház, Szent György szobra, a régi királyi palota, a Szent György-bazilika és a vár legromantikusabb utcája, az Arany utcácska. A várból lesétálva jutunk a kisoldali városrészbe Prága legnagyobb barokk templomához, majd a világhírű Károly hídhoz érkezünk. Délután fakultatív sörgyárlátogatáson veszünk részt. Az este szabadon telik, érdemes folytatni az ismerkedést Prága éjszakai életével.

3.nap (vasárnap):
Reggeli után 9:00 órakor elhagyjuk a szállodát és Prága belvárosában töltjük el a délelőttöt. Szabadidő 13:30 óráig, melynek során megtekinthető még sok érdekesség, amire az elmúlt napokban nem jutott idő. Felfedezésre ajánljuk a Lőportornyot, a főtéren található óratornyot és Tyn-templomot és a belvárosi múzeumok valamelyikét. Az igazán elszántak akár az Eiffel-torony másolataként épült, a város fölé magasodó Petřín-hegyi kilátót is felkereshetik. Prágából 13:30 órakor kezdjük meg a hazautazást. Útközben délután a brnói Tescoban tartunk egy órás pihenőt, hogy mindenki kedvező áron bevásárolhasson. Budapestre a késő esti órákban 22:00 óra körül érkezünk meg.

 

Időpont és árak:

2020. október 23-25. (péntek-vasárnap) 

Részvételi díj személyenként: 44.000 Ft

Jelentkezéskor fizetendő: 17.600 Ft

Gyerekkedvezmény: 4.000 Ft/fő a teljes árból

Az ár tartalmazza:

 • Utazás komfortos autóbusszal oda-vissza útvonalon
 • Szállás két éjszakára 3*-os szálloda kétágyas szobáiban reggelivel
 • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

 • Belépőjegyek és helyi tömegközlekedés kb. 350-400 cseh korona/fő
 • Sörgyárlátogatás kb. 300-400 cseh korona/fő
 • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Basic BBP kombinált utasbiztosítás a teljes részvételi díj 3%-a + 1.650 Ft/fő
 • Aegon Compass Basic BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 1.650 Ft/fő
 • Egyágyas felár 18.000 Ft/fő (társítás vállalása esetén nem kell fizetni)
Felszállási lehetőségek:
 • Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok előtt 6:00
 • Budapest, Jagelló út 1-3. Kongresszusi Központ 6:20
 • További felszállás az M1 autópálya útvonalán előzetes egyeztetés alapján lehetséges!
 • Utasfelvétel az első indulás előtt 15 perccel!