A Plitvicei Tavak honlapja: www.np-plitvicka-jezera.hr
Plitvicéről magyarul: www.plitvice.hu

LAST MINUTE – Plitvicei Tavak hétvégi kirándulás

A Plitvicei Tavak Horvátország első számú és egyben leglátogatottabb célpontjának számítanak. Nem csak Európa, a világ egyik leghíresebb nemzeti parkja is, mindenfelől érkező turisták keresik fel évről évre.

Program:

0.nap (péntek) – Utazás:

Találkozó 22:45 órakor Budapesten a Krisztina körúton, a Déli pályaudvarral szembeni vasúti kocsiból kialakított étterem mellett. Éjszaka folyamatosan utazunk a Plitvicei Tavak Nemzeti Park felé, ahová a reggeli órákban nyitásra érkezünk meg.

1. nap (szombat) – Egész nap a Plitvicei Tavaknál:
Az egész napunkat a Plitvicei Tavak Nemzeti Parkban töltjük. A park körülbelül fele akkora méretű, mint Budapest, szóval nem fogunk unatkozni!

A nemzeti parkban több különböző nehézségű és hosszúságú túraútvonal közül válaszhatunk 3-8 órás időtartamig. Nem csak gyalogosan lehet közlekedni: a látogatásunk során elektromos buszokkal és hajókkal is utazunk majd, hogy minél több mindent lássunk és mindent kipróbáljunk, amit csak lehet. A nemzeti park 16 tóból áll, a tavakat pedig kb. 190-200 vízesés és zuhatag köti össze egymással – köztük egy jó nagy és híres vízesés is van. A nagy mezőn lehetőségünk lesz ebédelni, a helyszínen különféle húsokat grilleznek és természetesen kapható sör is. Aki esetleg otthonról szeretné megoldani az aznapi élelmezését az sem fog csalódni, hiszen padok és asztalok mindenkinek a rendelkezésére állnak az étkezéshez.

Az egész napunkat Plitvicén töltjük tehát el: kisbuszozunk, hajózunk és kirándulunk. Így mi a több mint egymillió látogató közé tartozunk majd, akik egy év során felkeresik a nemzeti parkot. Délután 16 óra körül indulunk vissza Budapestre és ugyanazon az útvonalon utazunk hazafelé, mint délelőtt. Budapestre előreláthatóan a késő esti órákban érkezünk meg, a Déli pályaudvarhoz.

Időpont és árak:

2019. május 24-25. (péntek-szombat) – 12.900 Ft két fő részére (utolsó helyek 2/1 árban, csak párban kiadó)

Az ár tartalmazza:

  • Utazás légkondicionált autóbusszal DVD, dönthető és kihúzható ülések
  • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

  • Belépő a Plitvicei Tavak Nemzeti Parkba: felnőtt 130 kuna, diák 90 kuna, gyerek 70 kuna (várható csoportos jegyárak)
  • Baleset-, Betegség- és Poggyászbiztosítás 1.000 Ft/fő (EUB Nívó)
Felszállási lehetőségek:

Budapest, Déli pályaudvar Krisztina körút Vérmező oldalában, vasúti kocsiból kialakított étterem melletti buszmegálló 23:00

További felszállás az útvonal mentén előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

Utasfelvétel (check-in) a fenti indulások előtt 15 perccel!

A Plitvicei Tavak honlapja: www.np-plitvicka-jezera.hr
Plitvicéről magyarul: www.plitvice.hu

Loading...