Szállodánk weboldala: www.hotelnettuno.net
A Garda-tó weboldala: www.visitgarda.com
Felvonó a Monte Baldóra: www.funiviedelbaldo.it
Verona honlapja: www.verona.net

Olasz Tavasz: Garda-tó, Verona és Bledi-tó

A tavasz egyik legjobb utazása Olaszországba visz bennünket, a Garda-tóhoz és környékére. Veneto régióban már sokszor jártunk, de sosem unjuk meg! Ezúttal is nagyon izgalmas utazásra indulunk: körbejárjuk a Garda-tó legérdekesebb részeit, felvonózunk a 2218 méter magas Monte Baldóra, ismét fagyizunk Sirmionében, motorcsónakozunk a Garda-tavon, felkeressük a névadó Garda várost és Bardolinóban részt veszünk egy borkóstoló programon. Odafele a szerelmes Veronát, visszaúton pedig a szlovéniai Bledi-tavat fedezzük fel.

Program:

0. nap (csütörtök) – Utazás:
Indulás este 22:00 órakor Budapestről, a Déli pályaudvartól. Folyamatos utazás a Budapest – M7 – Ljubljana – Trieszt – Velence – Padova útvonalon. Az utazás során három-négy óránként tartunk fél órás pihenőket. Reggel szünetet tartunk az olasz autópályán egy Autogrillnél, hogy mindenki felfrissülhessen és megreggelizhessen. Ezután érkezünk meg Veronába. (800 km)

1. nap (péntek) – Verona, Sirmione és Brenzone:
A délelőtti órákat Veronában töltjük, ahol buszos és gyalogos városnézéssel fedezzük fel a várost (Szent Zénó-templom, veronai erőd, római kori színház, Scaligeri-híd, Ponte Pietra kőhíd, középkori városfalak, Aréna, Piazza delle Erbe és Júlia háza). A városnézés után rövid szabadidő. Délben folytatjuk utunkat a Garda-tó felé. Következő állomásunk Sirmione, a “Garda-tó fővárosa” lesz. A 3,5 km hosszan a tóba benyúló félszigetre épült városka a középkorban a veronai zsarnok Scaligeri-család birtoka volt. A családnak a környéken 28 vára állott, ezek közül az egyik legfontosabb volt a sirmionei várkastély. A fagyizáson kívül megtekintésre ajánljuk a római kori fürdő romjait (Catullus grottái) és ezúttal is lesz fél órás motorcsónakozási lehetőség a Garda-tavon. Sirmionei programunk után továbbutazunk a tó keleti partján. Késő délután megérkezünk Brenzonébe, ahol a szállásunk lesz egy szép tóparti szállodában. Vacsora és szabadprogram. (100 km)

Szállásunk a Garda-tó partján: a Hotel Nettuno**

A Garda-tó partján egy nagyon kellemes családi szálloda, a Hotel Nettuno** lesz az otthonunk három napig. A hotel közvetlenül a tóparton található, a csöndes kis Brenzone településen. Ez a terület a Garda-tónak már az északi részén fekszik, ahol a tó keleti és nyugati oldala nagyon közel vannak egymáshoz és az egész környéket 2000 méter feletti hegyek veszik körül. A tulajdonos Pinamonte család saját vendéglőjében kiváló reggelivel és esténként bőséges klasszikus olasz fogásokkal kényeztet minket. Ez a szálláshely nem csak festői környezet, hanem a környék felfedezéséhez is tökéletes kiindulópont. A hotel weboldala ide kattintva elérhető.

2. nap (szombat) – Malcesine, Monte Baldo, Garda és borkóstoló:
A reggeli után a közeli Malcesinébe utazunk. A tó keleti partjának legismertebb településén is meglátogatjuk a középkori Scaligeri-várat, ezután pedig felvonóval felmegyünk a tó fölé magasodó 2218 méteres Monte Baldo hegyoldalába. Innen jó idő esetén csodás kilátásunk van Olaszország legnagyobb és Európa kilencedik legméretesebb tavára: a Garda-tóra! A felvonózás után a busszal Garda városba utazunk. A névadó településen lehetőség lesz ebédelni és sétálgatni. Akinek kedve van Bardolinóban részt vehet egy degusztációs programon, ahol a legjobb garda-tavi és venetói borokat kínálják nekünk. A program után visszatérünk Brenzonébe, a szálláshelyünkre. Este szabadprogram. (50-60 km)

3. nap (vasárnap) – Bledi-tó és hazautazás:
Korai reggeli után elindulunk hazafelé. Hazafelé úton meglátogatjuk Szlovénia első számú turisztikai attrakcióját, a Bledi-tavat. Aki szeretne, a pletna nevű helyi bárkával átkelhet a tó közepén fekvő szigetre. Délután folytatjuk utunkat és folyamatosan utazunk Budapest felé. Érkezés Budapestre, a Déli pályaudvarhoz a késő esti órákban. (800 km)

Időpont és árak:

2018. április 12-15. (csütörtök – vasárnap) – 39.900 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

 • Szállás két éjszakára reggelivel Brenzonében ** szálloda kétágyas saját fürdőszobás szobáiban
 • Utazás autóbusszal (TV-DVD, dönthető és kihúzható ülések, büfé)
 • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

 • Behajtási engedély Veronába és idegenforgalmi adó 7 euró/fő (kötelező)
 • Motorcsónakozás Sirmionében 11 euró/fő (fakultatív)
 • Scaligeri-vár Malcesinében kb. 5 euró/fő (fakultatív)
 • Felvonójegy oda-vissza a Monte Baldóra kb. 15 euró/fő (fakultatív)
 • Borkóstoló program Bardolinóban kb. 12 euró/fő (fakultatív)
 • Pletnázás a Bledi-tavon 14 euró/fő (fakultatív)
 • Vacsora a szállodában két estére 8.000 Ft/fő (fakultatív)
 • Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (EUB Nívó): 2.000 Ft/fő (fakultatív)
Felszállási lehetőségek:

Budapest, Déli pályaudvar Krisztina körút Vérmező oldalában, vasúti kocsiból kialakított étterem melletti buszmegálló 22:00

További felszállás az útvonal mentén előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

Utasfelvétel (check-in) a fenti indulások előtt 15 perccel!

Szállodánk weboldala: www.hotelnettuno.net
A Garda-tó weboldala: www.visitgarda.com
Felvonó a Monte Baldóra: www.funiviedelbaldo.it
Verona honlapja: www.verona.net

Loading...