Szállodánk weboldala: www.hotelnettuno.net
A Garda-tó weboldala: www.visitgarda.com
Felvonó a Monte Baldóra: www.funiviedelbaldo.it
Verona honlapja: www.verona.net

Olasz Tavasz: Húsvét a Garda-tónál és Veronában

Évek óta legsikeresebb tavaszi utazásunk a Garda-tóhoz és környékére visz minket. Veneto régióban már sokszor jártunk, de sosem unjuk meg! Ezúttal is izgalmas utazásra indulunk: ellátogatunk Veronába, körbejárjuk a Garda-tó legérdekesebb részeit, felvonózunk a 2218 méter magas Monte Baldóra, fagyizunk Sirmionében, motorcsónakozunk a Garda-tavon és Bardolinóban részt veszünk egy borkóstoló programon. Szállásunk egy nagyon szép tóparti családi szállodában lesz.

Program:

1. nap (péntek) – Utazás és Brenzone:
Indulás reggel 06:00 órakor Budapestről, a Déli pályaudvartól. Folyamatos utazás a Budapest – M7 – Ljubljana – Trieszt – Velence – Padova – Verona – Garda-tó útvonalon. Az utazás során három-négy óránként tartunk fél órás pihenőket, köztük az óriási méretű fánkjairól nevezetes szlovén Trojane pihenőhelyen. A késő délutáni – kora esti órákban érkezünk meg a Garda-tó partján található szálláshelyünkre Brenzone del Gardába. A szállás elfoglalása után vacsora. (860 km)

Szállásunk a Garda-tó partján: a Hotel Nettuno**

A Garda-tó partján egy nagyon kellemes családi szálloda, a Hotel Nettuno lesz az otthonunk három napig. A hotel közvetlenül a tóparton található, a csöndes kis Brenzone településen. Ez a terület a Garda-tónak már az északi részén fekszik, ahol a tó keleti és nyugati oldala nagyon közel vannak egymáshoz és az egész környéket 2000 méter feletti hegyek veszik körül. A tulajdonos Pinamonte család saját vendéglőjében kiváló reggelivel és esténként bőséges klasszikus olasz fogásokkal kényeztet minket. Ez a szálláshely nem csak festői környezet, hanem a környék felfedezéséhez is tökéletes kiindulópont. A hotel weboldala ide kattintva elérhető.

2. nap (szombat) – Sirmione és Verona:
A reggeli után a tó déli partjára utazunk, ahol először Sirmione várost keressük fel. A Garda-tó fővárosának is nevezett egykori halászfalu manapság igazi turistaparadicsom szállodákkal, fürdővel, éttermekkel, fagyizókkal és szuvenírboltokkal. Sirmionében lehetőség lesz fél órás motorcsónakozásra, amelynek során a félszigetre épült óvárost 20 fős motorcsónakokkal kerüljük meg, így megismerkedünk a település legfontosabb épületeivel, a végén pedig egy kis száguldás következik. A motorcsónakozás után szabadidő Sirmionében, megtekintésre ajánljuk a római kori fürdő romjait.

Délután Rómeó és Júlia városát Veronát keressük fel. Közös városnézésünk során megtekintjük a legfontosabb látnivalókat (Aréna, Piazza delle Erbe, városháza, Júlia háza), majd ezt követően szabadidő áll rendelkezésre. A veronai délutánt követően visszautazunk szálláshelyünkre Brenzonébe. (150-180 km)

3. nap (vasárnap) – Malcesine, Monte Baldo és borkóstoló Bardolinóban:
A reggeli után a közeli Malcesinébe utazunk. A tó keleti partjának legismertebb településén meglátogatjuk a középkori Scaligeri-várat, ezután pedig felvonóval felmegyünk a tó fölé magasodó 2218 méteres Monte Baldo hegyoldalába. Innen jó idő esetén csodás kilátásunk van Olaszország legnagyobb és Európa kilencedik legméretesebb tavára: a Garda-tóra!

Délután Bardolinóba utazunk és részt veszünk egy fakultatív degusztációs programon, ahol a legjobb garda-tavi és venetói borokat kínálják nekünk. Aki nem szeretne eljönni a borkóstolóra helyette Bardolino tóparti sétányán töltheti el ezt az időt. A program után visszatérünk Brenzonébe, a szálláshelyünkre. Este szabadprogram. (60 km)

4. nap (vasárnap) – Garda és hazautazás:
Korai reggeli után elindulunk hazafelé. Garda-tavi búcsúzóként még egy órás szabadidőt tartunk a tónak is nevet adó Garda településen. Ezután folytatjuk utunkat és folyamatosan utazunk Budapest felé. Érkezés Budapestre, a Déli pályaudvarhoz a késő esti órákban. (860 km)

Időpont és árak:

Időpont: 2019. április 19-22. (péntek- hétfő)

Részvételi díj: 53.900 Ft/fő 44.900 Ft/fő utolsó két hely (Hotel Smeraldo)

Az ár tartalmazza:

 • Szállás három éjszakára reggelivel Brenzonében ** szálloda kétágyas saját fürdőszobás szobáiban
 • Utazás autóbusszal (TV-DVD, dönthető és kihúzható ülések, büfé)
 • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

 • Tóra néző szoba felára 8.000 Ft/fő
 • Behajtási engedély Veronába és idegenforgalmi adó 8 euró/fő (kötelező)
 • Motorcsónakozás Sirmionében 11 euró/fő (fakultatív)
 • Scaligeri-vár Malcesinében kb. 5 euró/fő (fakultatív)
 • Felvonójegy oda-vissza a Monte Baldóra kb. 15 euró/fő (fakultatív)
 • Borkóstoló program Bardolinóban kb. 12 euró/fő (fakultatív)
 • Háromfogásos vacsora a szállodában három estére 14.000 Ft/fő (fakultatív)
 • Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (EUB Nívó): 2.000 Ft/fő (fakultatív)
Felszállási lehetőségek:

Budapest, Déli pályaudvar Krisztina körút Vérmező oldalában, vasúti kocsiból kialakított étterem melletti buszmegálló 06:00

További felszállás az útvonal mentén előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

Utasfelvétel (check-in) a fenti indulások előtt 15 perccel!

Szállodánk weboldala: www.hotelnettuno.net
A Garda-tó weboldala: www.visitgarda.com
Felvonó a Monte Baldóra: www.funiviedelbaldo.it
Verona honlapja: www.verona.net

Loading...