Milánó és az észak-olasz tavak (Garda-tó, Comói-tó, Bergamo)

Lombardia régió Olaszország egyik legismertebb és leggazdagabb része. Központja az ország második legnagyobb városa Milánó, a divat és a pénzügyek centruma. Itt található a világ egyik leghíresebb operaháza és Leonardo Az utolsó vacsora című festménye. Utunk során felkeressük az észak-olasz tavakat is: a Garda-tónál kezdünk, majd egy egész napot eltöltünk a Comói-tavon hajókázva. Ráadásként meglátogatjuk Bergamo dombra épült középkori óvárosát is. Tarts velünk!

Program:

0. nap (szerda) – Utazás:

Indulás este 21:00 órakor Budapestről, a Déli pályaudvartól. Utazás éjszaka a Budapest – M7 – Ljubljana – Trieszt – Velence – Verona útvonalon a Garda-tó felé. A reggeli órákban megállunk egy olasz Autogrillnél, hogy nyugodtan meg tudjunk reggelizni és felfrissülhessünk (840 km).

1. nap (csütörtök) – Garda-tó és Milánó:

A délelőtti órákat Sirmionében, a Garda-tó fővárosában töltjük. Lehetőség lesz fél órás motorcsónakos kirándulással megkerülni a félszigetet – a száguldás garantált! Sirmione néhány kis utcából áll, mégis Észak-Olaszország egyik legnépszerűbb úti célja. A középkori utcácskák, a Scaligeri-család nyolcszáz éves vára és a Garda-tó olyan együttest alkotnak, ami életre szóló élmény az odautazóknak. Dél körül folytatjuk utunkat Milánó felé, ahová a kora esti órákban érkezünk meg. Elfoglaljuk szálláshelyünket Sesto San Giovanni településen, Milánó elővárosában. Akinek kedve úgy tartja, este metróval még bemehet Milánó belvárosába, ez 30-40 perc utazást jelent. A metró éjfélig jár.

2. nap (péntek) – Milánói városnézés és szabadidő:

Egész napos milánói program. Közös városnézés során megnézzük a főbb nevezetességeket: Dóm – Scala operaház – középkori főtér – Sforza Palota – Galleria Vittorio Emanuele II. Ezután egész délután szabadidő. A fő attrakció a milánói dóm teteje, ahová lifttel és gyalog is feljuthatunk. Fentről nagyszerű panoráma nyílik a városra és jó időben az Alpok csúcsait is látni lehet. Érdemes felkeresni a városi múzeumok valamelyikét is (Brera Képtár, Museo del Novecento, Castello Sforzesco) vagy bedobni egy szelet pizzát a dóm mögötti utcában (Spontini, 1953 óta).

TIPP: Javasoljuk, hogy aki szeretné megnézni Leonardo da Vinci – Az utolsó vacsora freskóját, az utazás előtt két-három hónappal online foglaljon magának jegyet, mert a helyszínen már nem lesz lehetőség jegyvásárlásra.

3. nap (szombat) – Comói-tó és Bergamo:

Reggeli után észak felé vesszük az irányt és felkeressük a Comói-tavat. Como városban egy kicsit körülnézünk, látni fogjuk Olaszország egyik legimpozánsabb dómját. Ezután hajóra szállunk és a tó nyugati ágán két órát utazunk Bellagio felé. A hajóból látjuk majd a legszebb tóparti villákat, köztük George Clooney házát és a Casino Royal James Bond-filmből ismert Villa Balbianello-t is. Bellagio a Comói-tó közepén található festői település. Innen jól látszik a tó mindhárom ága. Az ebédidőt követően Varennába hajózunk, ahonnan a tó keleti leccói ágán busszal folytatjuk utunkat. A kora esti órákat Bergamóban töltjük. A 300 méter magasan fekvő óvárosba siklóval jutunk fel. Különös hangulatú főtér és igazi középkori hangulat fogad minket. Este visszautazunk milánói szálláshelyünkre.

4. nap (vasárnap) – Duino kastély és hazautazás:

Reggeli után bepakolunk a buszba és elindulunk hazafelé.  Útközben pihenő a meredek sziklafalak tetején álló Duino kastélyánál. Az uralkodók és nemesek nyári rezidenciájában 18 terem mesél a Thurn und Taxis (Torre e Tasso) család történetéről. A helyiségekből szinte majdnem mindig lehet látni a tengert! A teraszokra kilépve felmehetünk a vártoronyba is, ahonnan gyönyörű látvány tárul elénk. A kastély udvarát különböző korokból származó épületek övezik, a két bástyával erődített falakat csodálatos kert veszi körül, ahonnan több irányba varázslatos panoráma nyílik. Budapest várhatóan a késő esti órákban érkezünk meg.

* A második és harmadik napok sorrendje szervezési megfontolásból felcserélődhet.

Időpont és árak:

2019. október ár hamarosan

Az ár tartalmazza:

  • Utazás légkondicionált autóbusszal (DVD, dönthető és kihúzható ülések, büfé)
  • Szállás három éjszakára reggelivel 3*-os szálloda kétágyas szobáiban
  • Magyar nyelvű idegenvezetés az utazás teljes időtartama alatt

Ár nem tartalmazza:

  • Helyi idegenforgalmi adó 5 euró/fő (kötelező)
  • Szállodai vacsora három estére 17.000 Ft/fő (fakultatív)
  • Motorcsónakozás a Garda-tavon 11 euró/fő
  • Hajózás a Comói-tavon Como-Bellagio-Varenna útvonalon 24-25 euró/fő
  • Bergamo sikló 5 euró/fő
  • Duino kastély 8 euró/fő
  • EUB Nívó Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás: 2.500 Ft/fő (fakultatív)
Felszállási lehetőségek:

Budapest, Déli pályaudvar Krisztina körút vasúti kocsiból kialakított étterem melletti buszmegálló 21:00

További felszállás az útvonal mentén előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

Utasfelvétel (check-in) a fenti indulások előtt 15 perccel!

Loading...