Levendulaszüret Kőröshegyen

Júniusban tarts velünk kellemes egynapos belföldi kirándulásunkra a Kőröshegyi Levendulaszüretre. Az egész délelőttöt a Balaton déli partján található levendulagazdaságban töltjük el, majd felkeressük a Balatonföldvári Kilátót, délután pedig Siófokon tartunk szabadidőt.

Eurotrip ajánlat: levendulaszüret Kőröshegyen / kilátó Balatonföldváron / fagyi Siófokon

1. nap (szombat): Budapesten a BOK Csarnok előtt találkozunk 7:45 órakor, indulás 8:00 órakor. Délelőtt érkezünk meg a 2012-ben alapított Kőröshegyi Levendulásba, ahol a levendulabokrok szinte az égig érnek. A közel 7 hektáros birtokon tavasszal tulipánok és nárciszok virágoznak, nyáron pedig a szédítően illatos levendula ejti rabul minden érzékszervünket. Annyi, de annyi virág van itt, hogy sosem fogynak ki belőle, garantáltan jut majd mindenkinek bőségesen. Minden levendulaimádónak itt a helye velünk! Több méretű aratótáska közül is választhattok majd, melyekhez metszőollót is kölcsönöznek nekünk. Feltétlenül hozzatok magatokkal egy jó nagy kockás plédet, heveredjetek le és élvezzétek a napsütést, a jó időt, a szépséges tájat, az elképesztő balatoni panorámát, a csodás illatokat, VÉGRE KINT A SZABADBAN!

A levendulaszüreteléshez többféle aratótáskából tudtok választani, melyek ára 1.500 és 3.900 Ft között változik, kosarak 3.000 Ft-tól vásárolhatók. Metszőollót ajánlott otthonról hoznotok, de a helyszínen is vásárolható 500 Ft-ért. Aki nem szüretel, 1.000 Ft-os kísérőjegyet kell váltania. A szüretelés egész délelőtt tart. 13:00 órakor a közeli Balatonföldvári Kilátóhoz utazunk, ahonnan a Balaton egyik legjobb panorámája fogad bennünket. A kilátó látogatásához szájmaszkról mindenkinek gondoskodnia kell. Végül a nap zárásaként Siófokon a belvárosban töltünk el szabadidőt fagyizásra, kávézásra vagy akár egy késői ebéd céljából. Budapestre a kora esti órákban, várhatóan 20:00 óra körül érkezünk meg a BOK Csarnokhoz.

Időpont és árak:

2020. június 20. szombat

Részvételi díj: 8.500 Ft/fő helyett 7.500 Ft/fő
Gyerekkedvezményes ár: 6.500 Ft/fő (14 éves korig)

Az ár tartalmazza:

  • Utazás kényelmes autóbusszal oda-vissza útvonalon
  • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza (fakultatív költségek):

  • Aratótáskák 1.500 Ft és 3.900 Ft között, metszőolló 500 Ft
  • Kísérőjegy (aki nem szüretel) 1.000 Ft/fő
  • Belépő a Balatonföldvári Kilátóba 1.200 Ft (felnőtt), 800 Ft (gyerek)
  • Lemondási és utasbiztosítás erre az utazásunkra nem köthető.

 

Felszállási lehetőségek:
  • Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok előtt 8:00
  • Budapest, Jagelló út 1-3. Kongresszusi Központ mellett 8:20
  • További felszállás az M7 autópálya útvonalán előzetes egyeztetés alapján lehetséges!
  • Utasfelvétel az első indulás előtt 15 perccel!