Advent Krakkóban és Zakopanéban

December első hétvégéjén háromnapos kirándulásra utazunk Lengyelországba. Szállásunk két éjszakára Zakopanéban lesz, ahol az első délutánunkat is töltjük. Másnap Krakkóba utazunk és az egész napot a  krakkói adventi városban töltjük el. Harmadnap zárásként lovaskocsizunk Zakopanéban, majd hazatérünk.

Eurotrip ajánlat: háromnapos adventi hétvége / szállás hegyi környezetben / Krakkó ünnepi díszben

1. nap (péntek): Indulás 6:15 órakor Budapestről a BOK Csarnoktól, találkozás 6:00 órakor. Szlovákián keresztül utazunk, útközben egy 45 perces pihenőt tartunk a 960 méteres magas Donovalyban. Zakopanéba kora délután fogunk megérkezni. Elfoglaljuk a belvárosban található szálláshelyünket, majd belevetjük magunkat a város sűrűjébe. Közös sétánk során látni fogjuk a Tátra Múzeumot, a gurálok (hegylakók) lovaskocsijait, egy kis fatemplomot és mellette a több száz éves helyi temetőt, végül átsétálunk a zakopanei piacon. A sétálóutca végéről indul a Gubałówka felvonó, mellyel 1128 méteres magasságba kapaszkodunk fel és gyönyörködünk a Magas-Tátra lengyel oldalában. Az alábbi képen látható a kilátás a Gubałówkáról esti megvilágításban. Este a szabadidőben vacsorázási lehetőség a számtalan étterem valamelyikében. Este érdemes egy kicsit körülnézni Zakopane főutcáján, de csak óvatosan: másnap Krakkóba utazunk!

2. nap (szombat): A reggeli után Krakkóba utazunk, ahová délelőtt érkezünk meg. Közös sétánk során megismerkedünk a várossal (Wawel-domb, főtér, Posztócsarnok), majd egész délután szabadidő áll rendelkezésre Krakkóban. A város advent idején ünnepi díszbe öltözik. Délután érdemes megebédelni, forralt borozni, felkeresni valamelyik múzeumot – hiszen ahogy mondják, Krakkó Lengyelország kulturális fővárosa! Késő délután buszra szállunk és visszautazunk Zakopanéba, ahová az esti órákban érkezünk meg.

3. nap (vasárnap): A kényelmes reggeli után elhagyjuk szállásunkat, bepakolunk a buszba és fakultatív csoportos lovaskocsizásra indulunk Zakopanéban. A program során egy nagyobb kört megyünk Zakopanéban, így olyan részeket is lehet majd látni, amelyek gyalogosan nehezen elérhetők. Egy lovaskocsi kapacitása kb. 15-20 fő, így garantált a jókedv. A program ára 50 zloty/fő. (A programra előzetes jelentkezés szükséges, díja a helyszínen fizetendő.) Akik nem jönnek velünk erre a programra, a délelőtti szabadidőben érdemes folytatniuk az ismerkedést Zakopanéval. A nap során még kényelmesen jut idő az ebédelésre. Budapestre 15:30 órakor indulunk vissza, így várhatóan 21:00-22:00 óra között érkezünk meg.

Időpont és árak:

Időpont: 2021. december 3-5. (péntek-vasárnap)
Az utazásra 2021. október 15-től lehet jelentkezni.

Az ár tartalmazza:

  • Utazás kényelmes autóbusszal oda-vissza útvonalon
  • Szállás két éjszakára Zakopane belvárosában ** szálloda kétágyas szobáiban (Hotel Gromada)
  • Bőséges lengyel reggeli a szállodában
  • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza (fakultatív költségek):

  • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Extra BBP utasbiztosítás kombinált 3.300 Ft/fő
  • Aegon Compass Extra BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 2.250 Ft/fő
  • Felvonózás a Gubałówkára kb. 25 złoty/fő
  • Lovaskocsizás a harmadik napon 50 złoty/fő
  • Egyágyas felár 15.000 Ft/fő

 

Felszállási lehetőségek:

Budapest, Dózsa György út 1. BOK csarnok előtt 6:15

További felszállás az M2 autóútvonalon és Vác környékén előzetes egyeztetés alapján lehetséges!

Utasfelvétel (check-in) a fenti indulás előtt 15 perccel!

Krakkó hivatalos honlapja: www.krakow.pl/english/