Advent Krakkóban és Zakopanéban

December első hétvégéjén háromnapos kirándulásra utazunk Lengyelországba. Szállásunk két éjszakára Zakopanéban lesz, ahol az első délutánunkat is töltjük. Másnap Krakkóba utazunk és az egész napot a  krakkói adventi városban töltjük el. Harmadnap zárásként lovaskocsizunk Zakopanéban, majd hazatérünk.

Eurotrip ajánlat: háromnapos adventi hétvége / szállás hegyi környezetben / Krakkó ünnepi díszben

Beutazási feltételek Lengyelországba IDE kattintva olvashatók.

100% pénzvisszafizetési garancia: Amennyiben az utazást nem tudjuk elindítani, minden befizetett költséget visszatérítünk. A pénzvisszafizetési garancia nem vonatkozik az egyéni utazásképtelenség eseteire. További részletek gyakori kérdések oldalunkon olvashatók.

1. nap (péntek): Indulás 6:15 órakor Budapestről a BOK Csarnoktól, találkozás 6:00 órakor. Szlovákián keresztül utazunk, útközben egy 45 perces pihenőt tartunk a 960 méteres magas Donovalyban. Zakopanéba kora délután fogunk megérkezni. Elfoglaljuk a belvárosban található szálláshelyünket, majd belevetjük magunkat a város sűrűjébe. Közös sétánk során látni fogjuk a Tátra Múzeumot, a gurálok (hegylakók) lovaskocsijait, egy kis fatemplomot és mellette a több száz éves helyi temetőt, végül átsétálunk a zakopanei piacon. A sétálóutca végéről lehet feljutni a Gubałówka hegyoldalra 1128 méteres magasságba, ahonnan a Magas-Tátra lengyel oldalában gyönyörködhetünk. Az alábbi képen látható a kilátás a Gubałówkáról esti megvilágításban. (*A Gubałówkára vezető felvonó 2021. november 29-től december 15-ig, így utazásunk idején is, téli karbantartás miatt zárva tart, ezért a hegyoldalba 20-30 perces könnyű sétával lehet feljutni.) Este a szabadidőben vacsorázási lehetőség a számtalan étterem valamelyikében. Este érdemes egy kicsit körülnézni Zakopane főutcáján, de csak óvatosan: másnap Krakkóba utazunk!

2. nap (szombat): A reggeli után Krakkóba utazunk, ahová délelőtt érkezünk meg. Közös sétánk során megismerkedünk a várossal (Wawel-domb, főtér, Posztócsarnok), majd egész délután szabadidő áll rendelkezésre Krakkóban. A város advent idején ünnepi díszbe öltözik. Délután érdemes megebédelni, forralt borozni, felkeresni valamelyik múzeumot – hiszen ahogy mondják, Krakkó Lengyelország kulturális fővárosa! Késő délután buszra szállunk és visszautazunk Zakopanéba, ahová az esti órákban érkezünk meg.

3. nap (vasárnap): A kényelmes reggeli után elhagyjuk szállásunkat, bepakolunk a buszba és fakultatív csoportos lovaskocsizásra indulunk Zakopanéban. A program során egy nagyobb kört megyünk Zakopanéban, így olyan részeket is lehet majd látni, amelyek gyalogosan nehezen elérhetők. Egy lovaskocsi kapacitása kb. 15-20 fő, így garantált a jókedv. A program ára 60 zloty/fő. (A programra előzetes jelentkezés szükséges, díja a helyszínen fizetendő.) Akik nem jönnek velünk erre a programra, a délelőtti szabadidőben érdemes folytatniuk az ismerkedést Zakopanéval. A nap során még kényelmesen jut idő az ebédelésre. Budapestre 15:30 órakor indulunk vissza, így várhatóan 21:00-22:00 óra között érkezünk meg.

Időpont és árak:

Időpont: 2021. december 3-5. (péntek-vasárnap) – 4 szoba elérhető

Részvételi díj: 38.000 Ft/fő
Gyerekkedvezményes ár (14 éves korig): 33.000 Ft/fő 

5+1 akció: 5 fő fizető utas jelentkezése esetén a 6. személy utazása ingyenes. A kedvezmény 2021. november 30-ig leadott foglalásokra vagy a szabad helyek erejéig érvényes. Az akció más kedvezménnyel nem összevonható.

Az ár tartalmazza:

  • Utazás kényelmes autóbusszal oda-vissza útvonalon
  • Szállás két éjszakára Zakopane belvárosában ** szálloda kétágyas szobáiban (Hotel Gromada)
  • Bőséges lengyel reggeli a szállodában
  • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza (fakultatív költségek):

  • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Basic BBP kombinált utasbiztosítás a teljes részvételi díj 4,5%-a + 1.650 Ft/fő
  • Aegon Compass Basic BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 1.650 Ft/fő
  • Felvonózás a Gubałówkára kb. 25 złoty/fő
  • Lovaskocsizás a harmadik napon 60 złoty/fő
  • Egyágyas felár 18.000 Ft/fő

 

Felszállási lehetőségek:

Budapest, Dózsa György út 1. BOK csarnok előtt 6:15

M2 (25. km) Alagi pihenőhely (Dunakeszi) Shell benzinkút 6:35

Vác Gödöllői út 1. OMV benzinkút 6:55

Utasfelvétel (check-in) a fenti indulás előtt 15 perccel!

Krakkó hivatalos honlapja: www.krakow.pl/english/