Hollókői Húsvéti Fesztivál

Tarts velünk Hollókőre a húsvéti fesztiválra és legyél részese Magyarország elsőszámú húsvéti mulatságának! Ráadásul ezen a napon megismerheted Magyarország első világörökségi helyszínét is, hiszen Hollókő Ófalu a magyar helyszínek közül 1987-ben elsőként került fel erre a rangos listára (a Duna-part látképe és a Budai várnegyed helyszín mellett).

Eurotrip ajánlat: Magyarország legnagyobb húsvéti rendezvénye / családi program kedvezménnyel / Világörökségi helyszín

1. nap (szombat): Indulás 2020. április 11-én szombat reggel 8:00 órakor Budapestről a BOK Csarnoktól. Egy rövid pihenővel utazunk Hollókőre, ahová az események kezdetére érkezünk meg. A Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. A gazdag folklór program mellett lehetőség lesz kipróbálni a palóc gasztronómiát és megismerkedni a népszokásokkal. A négy napos program során minden nap más érdekességekkel várják az idelátogatókat. Nagyszombaton 10:00 órakor kezdődik a várban megrendezésre kerülő középkori húsvét: középkori lovagi tábor és életkép, ruhapróba, ügyességi játékok, fegyveres bemutatók és középkori muzsika vár bennünket. Közben az ófaluban is beindulnak a programok. A falu házainál megelevenednek a népi élet mindennapjai, a folklórprogramok mellett a Nógrád Táncegyüttes tánctanításra, a Hollókői Néptáncegyüttes pedig népviseletbe öltözésre csábít. Délután a Kétbodonyi Hagyományőrzők szilvásgombóc főzésre invitálnak. Ezt követően a kereplőzés hagyományát elevenítjük fel, a napi programot pedig a Nagyszombati Vigília zárja. Ezt követően hazautazunk, Budapestre a késő délutáni, kora esti órákban érkezünk meg.

Időpont és árak:

2020. április 11. (szombat) 5.800 Ft/fő
Gyerekkedvezményes ár: 4.200 Ft/fő (14 éves korig)

Az ár tartalmazza:
– utazás komfortos autóbusszal
– csoportkíséret

Az ár nem tartalmazza:
– belépőjegy költség

Belépőjegy: felnőtt 3.500 Ft, gyerek (10-18 év) és nyugdíjas 3.000 Ft. 10 éves kor alatt ingyenes.

A Hollókői Húsvéti Fesztivál és Hollókő Ófaluja kizárólag a rendezvény hivatalos jegyének megvásárlásával látogatható. A belépőjegy tartalmazza a település összes programjainak és egyes látnivalóinak belépődíját is: Hollókői Vár, Palóc Játszóház, Oskola, Falumúzeum, Tájház, Guzsalyas, Kézműves Nyomdaműhely, Babamúzeum.

Felszállási lehetőségek:

Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok előtt 8:00 
Felszállás (check-in) a fenti indulás előtt 15 perccel!
További felszállás az útvonal mentén előzetes egyeztetés alapján lehetséges.