Szállodánk weboldala: www.hotelnettuno.net
A Garda-tó weboldala: www.visitgarda.com
Felvonó a Monte Baldóra: www.funiviedelbaldo.it
Verona honlapja: www.verona.net

Garda-tó és Verona az őszi szünetben

Évek óta legsikeresebb olaszországi utazásunk ezúttal megújult programmal vár Benneteket! Újabb izgalmas utazásra indulunk: ellátogatunk Veronába, körbejárjuk a Garda-tó legérdekesebb részeit, felvonózunk a Monte Baldóra, Sirmionéban fagyizunk és motorcsónakozunk a Garda-tavon. Újdonságként ellátogatunk a Gardaland vidámparkba is, akinek nincs kedve a vidámparkhoz, neki Peschiera del Garda és Bardolino településeket ajánljuk, utóbbit borkóstoló lehetőséggel. Szállásunk egy szép tóparti családi szállodában lesz.

1. nap (péntek) – Utazás és Brenzone:
Indulás reggel 06:00 órakor Budapestről a BOK Csarnoktól, találkozó 5:45 órakor. Folyamatos utazás a Budapest – M7 – Ljubljana – Trieszt – Velence – Padova – Verona – Garda-tó útvonalon. Az utazás során három-négy óránként tartunk fél órás pihenőket, köztük az óriási méretű fánkjairól nevezetes szlovén Trojane pihenőhelyen. A késő délutáni – kora esti órákban érkezünk meg a Garda-tó partján található szálláshelyünkre Brenzone del Gardába. A szállás elfoglalása után vacsora.

Szállásunk a Garda-tó partján: a Hotel Nettuno Brenzone

A Garda-tó partján egy nagyon kellemes családi szálloda, a Hotel Nettuno lesz az otthonunk három napig. A szállodába közel tíz éve járunk, az ott dolgozók mára kedves barátainkká váltak. Az épület közvetlenül a tóparton található, a csöndes kis Brenzone településen. Ez a terület a Garda-tónak már az északi részén fekszik, ahol a tó keleti és nyugati oldala nagyon közel vannak egymáshoz és az egész környéket 2000 méter feletti hegyek veszik körül. A tulajdonos Pinamonte család saját vendéglőjében kiváló reggelivel és esténként bőséges klasszikus olasz fogásokkal kényeztet minket. Ez a szálláshely nem csak festői környezet, hanem a környék felfedezéséhez is tökéletes kiindulópont. A hotel weboldala ide kattintva elérhető.

2. nap (szombat) – Malcesine, Monte Baldo felvonó és Verona:
A reggeli után Malcesinébe utazunk. A tó keleti partjának legismertebb településén meglátogatjuk a középkori Scaligeri-várat, ezután felvonóval megyünk a tó fölé magasodó Monte Baldo hegyoldalba. Innen jó idő esetén csodás kilátásunk van Olaszország legnagyobb és Európa kilencedik legméretesebb tavára: a Garda-tóra!

Délután Rómeó és Júliához Veronába utazunk. Közös városnézésünk során megtekintjük a legfontosabb látnivalókat (Aréna, Piazza delle Erbe, városháza, Júlia háza), ezután szabadidő áll rendelkezésre. A veronai délutánt követően visszautazunk szálláshelyünkre Brenzonébe.

3. nap (vasárnap) – Sirmione és Gardaland vidámpark vagy Peschiera del Garda és Bardolino:
A reggeli után a tó déli partjára utazunk, ahol először Sirmione várost keressük fel. A Garda-tó fővárosának is nevezett egykori halászfalu manapság igazi turistaparadicsom szállodákkal, fürdővel, éttermekkel, fagyizókkal és szuvenírboltokkal. Sirmionében kedvenc programunk a fél órás motorcsónakozás, amelynek során a félszigetre épült óvárost 20 fős motorcsónakokkal kerüljük meg, így megismerkedünk a település legfontosabb épületeivel, a végén pedig egy kis száguldás következik. A motorcsónakozás után szabadidő Sirmionében, megtekintésre ajánljuk a római kori fürdő romjait.

Délután fakultatív programként Olaszország leghíresebb vidámparkjába a Gardaland-ba látogatunk. Itt merész hullámvasutak és vizes játékok fogadnak minket, érdemes minél több attrakciót kipróbálni. A parkban nagyobb ünnepek (pl. őszi szünet, Halloween) idején tematikus napokat tartanak, ami tovább színesíti amúgy sem unalmas látogatásunkat. Aki nem szeretne ellátogatni a Gardaland vidámparkba, az ebédidőt Peschiera del Garda településen töltheti el, majd délután Bardolinóba utazunk fakultatív borkóstolóra az egyik helyi gazdaságba.

4. nap (hétfő) – Garda és hazautazás:
Korai reggeli után elindulunk hazafelé. Garda-tavi búcsúzóként még egy órás szabadidőt tartunk a tónak is nevet adó Garda településen. Ezután folytatjuk utunkat és folyamatosan utazunk Budapest felé. Érkezés Budapestre, a BOK Csarnokhoz a késő esti órákban. (860 km)

Időpont és árak:

2020. október 23-26. (péntek-hétfő)

Részvételi díj személyenként: 65.000 Ft 

Jelentkezéskor fizetendő előleg: 23.500 Ft

Gyerekkedvezményes ár: 50.000 Ft (14 éves korig)

Az ár tartalmazza:

 • Utazás komfortos autóbusszal
 • Szállás három éjszakára reggelivel Brenzonében tóparti szálloda kétágyas szobáiban (családoknak 3 és 4 ágyas szoba elérhető)
 • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

 • Behajtási engedély Veronába és idegenforgalmi adó 7 euró/fő (kötelező költség)
 • Tóra néző szoba felára 10.000 Ft/szoba
 • Háromfogásos vacsora a szállodában három estére 14.000 Ft/fő (fakultatív)
 • Lemondási (sztornó) és Aegon Compass Extra BBP kombinált utasbiztosítás a teljes részvételi díj 3%-a + 3.000 Ft/fő
 • Aegon Compass Extra BBP utasbiztosítás (lemondási biztosítás nélkül) 3.000 Ft/fő

Programok és belépők költségei (fakultatív):

 • Motorcsónakozás Sirmionében 10 euró/fő 
 • Scaligeri-vár Malcesinében 5 euró/fő 
 • Felvonójegy oda-vissza a Monte Baldóra kb. 15 euró/fő
 • Borkóstoló Bardolinóban 13 euró/fő
 • Gardaland belépő kb. 30 euró/fő
Felszállási lehetőségek:
 • Budapest, Dózsa György út 1. BOK Csarnok előtt 6:00
 • Budapest, Jagelló út 1-3. Kongresszusi Központ 6:20
 • További felszállás az M7 autópálya útvonalán előzetes egyeztetés alapján lehetséges!
 • Utasfelvétel az első indulás előtt 15 perccel!

Szállodánk weboldala: www.hotelnettuno.net
A Garda-tó weboldala: www.visitgarda.com
Felvonó a Monte Baldóra: www.funiviedelbaldo.it
Verona honlapja: www.verona.net